Lifestyle: Easybag

De Easybag is een nieuwe zitzak, exclusief verkrijgbaar op www.easybag.nl. Er zijn verschillende modellen: de Sweeper heeft de rechthoekige vorm die we ook kennen van de Fatboy, de Twister is rond en plat en de Slammer tenslotte lijkt qua vorm een beetje op de zitzak die we nog kennen uit de jaren 80. Alle modellen zijn in tien verschillende kleuren leverbaar en kosten 139 euro.



Wij testten de Slammer, de knaloranje versie om precies te zijn. De Slammer is, net als de andere modellen, gevuld met nieuwe EPS parels. Deze komen na intensief gebruik weer terug in hun originele vorm. De Easybag zitzakken zijn gemaakt van 'arden leather'. Deze stof is, aldus Easybag, bewust gekozen boven normaal leder omdat deze stof mooier, duurzamer en makkelijker schoon te houden is.



Maar eigenlijk gaat het bij een zitzak maar om één ding natuurlijk: zit 'ie een beetje lekker? Het eerste dat mij opvalt is het materiaal. Ik ben een Fatboy gewend en daarvan is de buitenkant vrij stug. De Easybag is echter gemaakt van heerlijk zacht leer, wat in eerste instantie prettiger aanvoelt. Nadeel van leer is dan wel weer dat het niet 'ademend' is. Lees: zit je op een warme dag een uurtje op de zitzak dan plak je er een beetje aan vast. Het materiaal is makkelijk schoon te maken maar raakt wel sneller (zichtbaar) licht beschadigd dan synthetische materialen. Het leer ruikt niet erg sterk, zodat je hem ook rustig op je slaapkamer kunt zetten zonder hoofdpijn te krijgen.



De vorm vind ik zelf prettiger dan de meeste modellen die je momenteel in de winkel ziet. Dit komt vooral door de 'neksteun'. Hierdoor kun je deze Easybag makkelijker gebruiken als stoel en heb je minder de neiging helemaal onderuit te zakken.

Nemen we de Fatboy als uitgangspunt dan zijn er al met al verschillen in zowel positieve als negatieve zin. Erg positief vind ik de vorm en de soepele bekleding. Negatief vind ik dat leer broeierig kan zijn en toch iets sneller beschadigd raakt. Het is maar net waar je zelf de voorkeur aan geeft, maar mocht je op zoek zijn naar een zitzak dan zou ik de Easybag zeker in gedachten houden als waardige concurrent van de Fatboy.



Merk: Easybag Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!