Boek: Jeffery Deaver - De hangende man.

Het is hem weer gelukt. Jeffery Deaver, voormalig journalist, advocaat en schrijver heeft weer een meesterwerk op zijn naam staan. Zal de naam van dit genie in eerste instantie geen belletje doen rinkelen, dan doet zijn verfilmde boek 'tot op het bot, alias the bonecollector' dat wel. Ook blijken de geruchten, dat hij een rolletje zou hebben gespeeld in de overbekende serie 'as the world turns', waar te zijn.
Ditmaal komt Deaver op de proppen met een geweldige thriller. Van begin tot het eind blijft de spanning hangen.


De hangende man blijkt een boek vol complotten en spanning. Forensisch onderzoeker Lincoln Rhymes, staat voor een zware taak. Het is aan hem om de studente Geneva Settle te beschermen tegen een poging tot moord. Al snel lijkt het motief duidelijk en het werk zit er bijna op. Er is echter een probleem. Niets, maar dan ook werkelijk niets, is zoals het lijkt.

Het boek begint vrij simpel, met een standaard geweldsdelict, zoals in elke thriller of misdaadroman wel te vinden is. Toch valt het bij dit boek op, dat de details uitgebreider zijn. Niet alleen worden de ontdekte theorieën aan de lezer voorgelegd. De lezer krijgt door de aanvullende informatie ook de kans om mee te denken, mee te puzzelen.
Denk echter niet dat je ontdekt hoe het allemaal in elkaar steekt, want daar zit het boek te goed voor in elkaar. We hebben het hier wel over een geniaal uitgedacht en in elkaar gezet boek, waarin er geen ruimte is voor rust of zelfs verveling.

Waar sommige boeken een aantal saaie pagina's bevatten, geeft Deaver hier duidelijk niet aan toe. Zodra een bepaalde theorie klinkklaar lijkt te zijn, wordt er weer een stokje voor gestoken.

Taaltechnisch gezien zit het boek ook nog eens geweldig in elkaar. De auteur heeft de perfecte balans weten te leggen, waardoor het boek snel wegleest. Soms duizelen de termen om je heen, maar ook hier wordt rekening gehouden met een beknopte, maar wel zeer boeiende uitleg. Ik heb persoonlijk het idee dat ik nu weet hoe een bom gemaakt moet worden. Hoe de politie speurwerk verricht, en waar je als dader op moet letten.

Ik kan niet anders zeggen dan dat het hier om een fantastisch boek gaat, welke echter slecht is voor de nachtrust, want wachten op een saai moment, is wachten tot het boek uit is.



Uitgever: Uitgeverij van Holkema & Warendorf ISBN: 90 269 8489 8 Pagina's: 432 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!