Boek: Brian Freeman - Verdorven

In de Amerikaanse stad Duluth in de staat Minnesota verdwijnt Rachel, een beeldschoon tienermeisje. Iets dat twee jaar eerder ook al gebeurde met een ander meisje, genaamd Kerry. Rechercheur Jonathan Stride moet de verdwijning(en) zien op te lossen en begint een grondig onderzoek. Natuurlijk heeft hij ook nog wat persoonlijke problemen en ontbreekt ook een romance niet. Alle ingrediënten voor een thriller/detective liggen er dus. Rest alleen nog de vraag: is dit weer zo'n '13 in een dozijn-thriller', of is deze debuutroman van Brian Freeman wel degelijk de moeite waard om in te beginnen?


Brian Freeman combineert het schrijven met zijn functie als directeur marketing en public relations voor een groot advocatenkantoor. Het boek lijkt in eerste instantie dan ook vooral heel erg marketing-verantwoord. Freeman weet heel goed wat mensen graag willen lezen en Verdorven begint daardoor heel gelikt en degelijk. De manier waarop de verdwijning uiteen gezet wordt en Stride één voor één de mensen in de omgeving van Rachel aan de tand voelt, is niet vernieuwend. Het is zelfs niet eens spannend. Het lijkt dus inderdaad één van die vele thrillers te zijn, die je zo in kunt wisselen voor een willekeurige Nicci French of Simone van der Vlugt.

Gelukkig kiest Freeman echter voor een opbouw met verschillende delen en wisselt hij af en toe van vertelperspectief. Een nieuw hoofdstuk met ineens nieuwe personages is daar zo nu en dan het gevolg van, maar daar heb je als lezer maar een regel of 5 last van. Snel wordt duidelijk dat alles nog steeds draait om de verdwijning van Rachel. Dit wisselende perspectief zorgt ervoor dat het boek wat meer dynamiek krijgt dan een standaard thriller. Dit aangevuld met een aantal zeer verrassende wendingen, maakt Verdorven toch zeker een boek dat de liefhebber van dit genre niet links mag laten liggen. Niet al te spannend, maar zeker wel verrassend.

Freeman is momenteel al bezig met zijn derde boek. Zijn tweede werk ligt inmiddels bij de uitgeverijen en komt rond de zomer uit. Het is een nieuw verhaal met Jonathan Stride in de hoofdrol. De Amerikaanse titel is Stripped, dus dat belooft wat. Verdorven werd in maar liefst dertien landen uitgebracht.


Uitgever: The House of Books ISBN: 90 443 1310 x Pagina's: 414
Waardering:

Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!