CD: Trance Classics Top 100

De afgelopen jaren betrap ik mezelf er regelmatig op dat ik naar trance van 'vroeger' luister: zo komen de oude nummertjes van Paul van Dyk (For An Angel, Forbidden Fruit, Words, Another Way) DJ Tiësto (Theme From Norefjell, Flight 643, Sparkless), Cygnus X (Superstring, The Orange Theme) en Vincent de Moor (Fly Away, Flowtation, Shamu) hier nog regelmatig voorbij. Dit heeft wel een nadeel: er liggen daarna tig cd's her en der verspreid omdat ik van iedere cd maar één nummer wilde horen. Ik wil al een jaar of wat het nodige mp3-ficeren en op mijn pc zetten om zo wat makkelijker naar mijn favorieten te kunnen luisteren. Dat is nu niet meer nodig: dit komt door de release van Trance Classics Top 100.

Een briljante geest bij Sony Music Media kwam op het geweldige idee om alle trancehits van de afgelopen tien jaar op een Top 100-album te zeggen. Het eindresultaat is een 4-cdbox met daarop vier mixes met elk 25 tracks. Het gaat te ver om alle tracks op te noemen, maar je kunt me geloven als ik zeg dat ieder geslaagd nummer uit de periode tussen 1995 en 2005 op de cd gezet is. Denk bijvoorbeeld aan de eerstgenoemde artiesten en nummers, maar ook aan Carlos (The Silmarillia), Niels van Gogh (Pulverturm), Signum (What Ya Got 4 Me, First Strike, Coming On Strong), DJ José vs. G-Spott (House Of Justice, Wrong = Right) en Armin Van Buren (Communication, Blue Fear).

Van de honderd nummers op het album kende ik er zeker tachtig. De ohja-reactie die je bij bijna ieder nummer krijgt, is geweldig. Sluit je ogen, vergeet wat er tegenwoordig in de Top 40 staat en verwen je oren met dit album, je zult er geen spijt van krijgen. Iedere liefhebber van trance kan dit album ongetwijfeld waarderen: alle hits van de afgelopen jaren zijn in een serie mooie mixen vereeuwigd. Dit album betekent geen gezoek meer in je cd- of mp3-collectie en geen twijfel over wat je nu weer eens in de auto, thuis of op het werk moet draaien. Ik weet in ieder geval wat er in de auto op vakantie meegaat


Klik hier voor de volledige tracklist.



Label:Sony Music Media Releasedatum: 28 mei 2005 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!