Interview en prijsvraag: Guus Meeuwis

FOK! kreeg in het kader van de Nederlandse week de mogelijkheid Guus Meeuwis per email wat vragen te stellen. Die kans lieten we niet aans ons voorbijgaan! Lees snel de antwoorden die Guus ons stuurde op onze vragen.



Ken je FOK!?
Nee sorry, nooit van gehoord.

Ben je vaak op internet te vinden, en zo ja, wat voor sites bezoek je?
Ik zit vaak op internet. Ik zoek dan voornamelijk naar goede muzieksites. Ik surf vaak naar I-tunes om muziek te downloaden. Ook tickets boeken is handig via internet.

Je zit tien jaar in het vak, je eerste single was ook meteen je allergrootste hit. Is het niet moeilijk om jezelf steeds weer op te laden? Gaat het niet vervelen?
Nee nooit, er is altijd weer een nieuwe uitdaging. Ik schrijf nu aan een nieuw album en ik heb het eigenlijk gewoon elke dag naar mijn zin. Ik werk gelukkig ook voornamelijk met leuke mensen, daarom blijf ik dit vak ook leuk vinden.

Stel: we zijn 18 jaar verder, één van je kinderen schrijft een liedje voor zijn of haar geliefde. Een platenbaas pikt het op en wil het op single uitbrengen. Moedig je je kind aan of zeg je 'zou je dat nou wel doen?'?
Nee, want dat zou betekenen dat ik spijt zou hebben van het pad dat ik heb bewandeld en dat heb ik absoluut niet. Van mag ie. Ik zal hem wel in raad en daad bijstaan.

In de tien jaar dat je in het vak zit, heb je heel wat singles uitgebracht. Welke vind je zelf de beste? En gaat dat dan puur om het lied, of om het verhaal dat erachter zit bijvoorbeeld?
De laatste is altijd de beste. Nu is dat Geef Mij Je Angst, een cover van André Hazes. Veel mensen denken dat ik het bij de afscheidsceremonie in de Arena voor het eerst zong maar ik had het een half jaar daarvoor al opgenomen voor een Hazes-week bij Edwin Evers. Ik moest mijn favoriete nummer van Hazes zingen en dat was dit nummer. André zat toen 25 jaar in het vak. De reacties waren zo positief dat we het toen ook al als single uit hebben gegeven. Dit keer heeft het toch een ander gevoel, meer lading door alles wat er gebeurd is.

Naar wat voor muziek luister je zelf het liefst?
Nederlandstalig, van De Dijk via Toon Hermans naar Frank Boeijen, Bruce Springsteen en Coldplay.

Aan welk optreden dat je in de afgelopen tien jaar gedaan hebt, heb je de beste of bijzonderste herinneringen?
Dat zijn er meerdere. In 1997 stonden we op de Waalkade in Nijmegen te spelen, na de vierdaagse, dat was zo indrukwekkend. De eerste keer dat we voor zoveel mensen optraden. Natuurlijk ook ons eigen Ahoy' concert in 2001 en uiteraard het afscheid van André in de Arena vorig jaar.

Tenslotte: we houden op FOK! van 4 tot en met 10 april een Nederlandse week. Wat is voor jou typisch Nederlands?
De bruine kroeg.


Guus staat momenteel met zowel zijn single 'Geef mij je angst' als zijn cd 'Tien jaar levensecht' hoog in de charts. Wij mogen 3 cd's weggeven, en doen daar ook nog deze single bij.


Wil jij hier kans op maken? Mail ons dan voor 11 april het antwoord op de volgende vraag:
Waar kun je Guus Meeuwis 22 april aanstaande in actie zien?

Zet in het mailtje je username, echte naam en je adres, zodat we weten waar de prijs naar toe mag als je de winnaar bent. Zet in de subjectregel 'prijsvraag Guus Meeuwis'.



Meer informatie over Guus Meeuwis is te vinden op www.guusmeeuwis.nl.