Interview: Claudia de Breij

Claudia de Breij, geboren in Utrecht, getogen in Hagestein. Op 16-jarige leeftijd ontdekte zij het podium, tijdens een kerstmusical op de middelbare school. Een wereld ging voor haar open! Na de mavo, de havo en het vwo te hebben doorlopen vertrok Claudia naar Utrecht om te studeren.

In deze periode kregen haar cabaretaspiraties nog meer vorm. Ze deed auditie voor de Kleinkunstacademie en werd afgewezen. Wel haalde ze de eindronde van het Leids Cabaret Festival, met het predikaat 'de grootste verrassing van het festival'. Samen met gitarist Rogier Wagenaar en toetsenist Sander Geboers deed ze mee aan het Amsterdams Kleinkunst Festival, waar ze de derde plaats wisten te veroveren.



Tijdens en na haar (afgebroken) studie werkte Claudia voor verschillende lokale omroepen en niet veel later maakte ze via de RVU en BNN haar entree in Hilversum. In 2002 volgde 3FM, waar ze eerst de avond en later de vroege middag vulde. Ondertussen ging ook haar theaterwerk verder; met 'De Wilde Frisheid' reisde zij het land door. Inmiddels kennen we Claudia ook van tv, Vara Laat om precies te zijn. Tot en met medio 2005 is zij tevens in de theaters te zien, met haar nieuwe programma 'Claudia Zuigt'.

Onlangs kwam het album 'Niet Alleen' uit met nummers uit haar cabaret voorstellingen. Wij kregen de kans Claudia wat vragen hierover te stellen.