Preview: Rene, Gerard en Gordon live in de ArenA

Toppers in Concert: bij die naam denk je niet meteen aan een evenement in de ArenA met drie zangers die hun sporen hebben verdiend in Nederland. De namen: Gerard Joling, Rene Froger en Gordon. Het concert vindt pas plaats op 14 mei 2005, maar de plannen zijn al bekend gemaakt tijdens een gezellige avond waar de homograppen ons om de oren vlogen.

Gordon: ‘Geer, deze hit stamt uit de tijd dat je nog haar had.’
Rene: ‘Ik douch apart, anders durf ik de zeep niet op te rapen.’
Gerard: ‘Gordon, ga eens van het podium af, we zakken er bijna doorheen.’


Het is duidelijk dat Gerard Joling, Rene Froger en Gordon aan elkaar gewaagd zijn. De drie zangers zijn zo ongeveer generatiegenoten en hebben miljoenen verdiend met hun stem. Dat ze nu samenwerken is dan ook niet geboren uit geldnood, maar omdat ze het gewoon tijd vonden eens samen een concert te geven. Dat is goed te merken aan de sfeer en de onderlinge verstandhouding. Niemand hoeft zich te bewijzen, niemand hoeft er rijk van te worden. Het gaat om plezier maken.
Toppers
Gerard: 'Ik sta er wél goed op, jongens!'


Het grappige is dat in de bladen en andere media de drie elkaar vaak naar het leven staan. Maar op deze avond is er van strijd niets te merken. Ze staan ontspannen bij elkaar, en dollen wat af. En ze zingen samen hun nieuwe single ‘Live in de ArenA Hitmedley’, een negen minuten lange mix van al hun hits. Het grappige is dat ze elkaars hits zingen. Serieus gaat het er op het podium niet aan toe. Gordon maakt neukbewegingen als Rene ‘kon ik maar even bij je zijn’ zingt en Gerard praat gewoon door als Gordon zingt. Maar de sfeer komt het ten goede.

Serieuzer is het doel waar de opbrengst van de single naar toe gaat: Orange Babies. Orange Babies is een instelling die Afrikaanse zwangere vrouwen met AIDS ondersteunt. Zo vangt Orange Babies deze vrouwen op in de laatste maand van de zwangerschap en worden er medicijnen toegediend die voorkomen dat het ongeboren kind óók besmet raakt.

Toppers
Tensen is een Orange Babe.


Caroline Tensen is ambassadeur van deze organisatie en is aanwezig om een en ander te vertellen over het goede doel dat zij vertegenwoordigt. Gehuld in een strak zwart t-shirt met de opdruk Orange Babe trekt zij de aandacht. ‘Orange Babies moet’, zo zegt Caroline. ‘Het moet, het moet!’
Rene Froger maant alle aanwezigen zeker naar de winkel te gaan om de single te gaan kopen. ‘Normaal delen we singles uit op dergelijke feestjes, maar vandaag vinden wij het niet meer dan normaal dat jullie ze gaan kopen!’

Toppers
Er werd ook reclame gemaakt voor Prodent.