CD: Javier Guzman - Bot

Javier Guzman werd op 13 april 1977 geboren op het Spaanse eiland Gran Canaria als kind van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder, maar emigreerde op zijn zevende al naar Nederland. Hij groeide op in Ouderkerk aan den IJssel en na zijn HAVO rondde hij met succes zijn opleiding aan de kleinkunstacademie in 2003 af. Al op jonge leeftijd had hij grote interesse in het cabaret en werkte bij twee cabaretvoorstellingen op school samen met Paul de Munnik.




Naast zijn school trad Javier op als stand-up comedian bij de Comedy Explosion en in de Comedy Club in Amsterdam. Daarnaast heeft hij ook al eens opgetreden in 'The Comedy Cafe' in Londen. In 2002 werd zijn talent voor het eerst beloond, toen hij zowel de jury- als de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival won. Ook zijn optreden in het komische inburgeringsprogramma '100% AB' zorgt ervoor dat Guzman snel bekend wordt bij het Nederlandse publiek. De VARA ziet wel brood in het talent van de jonge cabaretier en vraagt hem om een 'Sinterklaasconference' te verzorgen, waarmee de omroep hoopt een nieuwe traditie te creëren. Dit optreden, met de toepasselijke titel 'Guzman deelt uit' werd door meer dan een miljoen mensen bekeken. Dit jaar treedt hij hiermee voor de derde keer op.




In januari van vorig jaar ging zijn eerst echte cabaretprogramma in de Kleine Komedie te Amsterdam in première. Javier werkte hierbij samen met de bekende cabaretier Peter Heerschop en noemde zijn programma 'Bot!'
Bron: www.javierguzman.com