Beautynieuws November 2004

Tijdens de feestdagen wil je er vaak net even wat anders uitzien dan normaal. Wat meer glitter, misschien wat meer make-up dan normaal. Gelukkig zijn er heel wat producten te vinden die daar uitermate geschikt voor zijn, ook als je er niet al te veel geld aan wil uitgeven.

Feestelijk haar
Blond haar wordt al snel dof door gebruik van stylingproducten. Van Gliss Kur zijn er nu verschillende producten om je blonde haar te stylen én te laten glanzen. Wil je je haar in een heftig modelletje brengen? Dan is Rough Clay van Junior Powerstyling misschien een idee. Met deze 'klei' boetseer je je haar precies zoals jij het wil. De Gunk It Multi-Styler, verpakt in een zakje zoals je dat voorheen alleen van de yoghurtsnacks kende, is een lekker kneedbaar product, waarmee je naar hartelust kan experimenteren.


Gliss Kur Shining Blonde Hairspray, 4,29 euro
Gliss Kur Shining Blonde Mousse, 4,49 euro
JuniorPowerstyling Rough Clay, 4,99 euro
JuniorPowerstyling Gunk It Multi Styler, 4,99 euro


Stralend!
Natuurlijk wil je er een beetje feestelijk uitzien. Het vervelende van de feestdagen is alleen dat ze middenin de winter vallen, niet bepaald het seizoen waarin de meeste mensen er stralend uitzien. Pep je huid een beetje op met een gekleurde dagcrème voorzien van kleine parelmoerdeeltjes, zoals deze van Yves Rocher. Een blusher maakt het helemaal af! Heb je last van kleine rode plekjes? Die vallen goed te camoufleren met de daar voor bestemde producten (en dus niet met foundations, die zijn bedoeld om de boel te egaliseren, niet om te camoufleren). Lancôme heeft een handig product in stiftvorm, handig om in je tas te hebben voor plotseling opduikende vlekjes. Kan je huid na het diner (lees: twee uur boven een gourmetstel hangen) wel een opfrisser gebruiken? Zorg dan dat je het handige spuitflesje van Sothys bij de hand hebt. De zachte nevel verfrist en verzorgt je huid direct.


Lancôme Blush Subtil (tint Plein Soleil) 33,66 euro
YvesRocher Couleurs Nature Câlines teint-duo, normaal 16,95 euro, tot eind 2004 8,45 euro
Sothys Spray éclat visage 25 euro
Lancôme Flash Retouche 28,00 euro (in 3 verschillende huidtinten)



Voor feestelijke ogen
Tijdens de feestdagen is het leuk om eens uit te pakken qua make-up. Net even een andere kleur oogschaduw dan normaal, een wat heftigere mascara, het mag allemaal. Ook de wenkbrauwen mogen niet worden vergeten, dit seizoen mogen ze weer vol zijn, dus niet te fanatiek epileren! Om je een handje te helpen zijn er speciale spulletjes te koop. Het setje van Etos bevat ook handige sjabloontjes zodat je weet waar je moet zijn met je wenkbrauwpoeder, de set van Lancôme zit in een mooi doosje en bevat een klein, doch zeer effectief, pincetje voor die paar onwillige haartjes.

Qua oogschaduw kan er veel dit seizoen. Ik ben zelf een groot voorstander van de zogenaamde paletten. Dit zijn doosjes met meestal vier kleurtjes oogschaduw die dat seizoen helemaal hip zijn. Zo heb je tegen een redelijke prijs vier nieuwe kleurtjes en ben je helemaal bij de tijd. Ook leuk zijn de 'speciale' oogschaduws. Niet iets voor elke dag, want het is even oefenen met aanbrengen, maar voor speciale gelegenheden zijn dingen als losse poeder of vloeibare oogschaduw in een tubetje heel geschikt. Lancôme heeft op dit gebied altijd veel keuze!

Als afsluiter is er natuurlijk mascara. Helena Rubinstein heeft wat mij betreft dé ultieme mascara: Lash Queen. Geen geklonter, mooie lange wimpers die niet plakken, mascara die niet uitloopt maar wel goed te verwijderen is...wat wil je nog meer? De prijs ligt misschien wat aan de hoge kant, maar als je al tijden op zoek bent naar een fijne mascara en op die manier al heel wat merken versleten hebt, is het misschien de investering wel waard! Wil je eens op een andere manier mascara aanbrengen? De kammascara beleeft een ware comeback. Het is wel even wennen, en je moet zorgvuldig te werk gaan, maar het resultaat kan heel mooi zijn.


Lancôme Brow Expert Design Kit, 45,89 euro
Etos Eyebrowpowderset 5,59 euro
Lancôme Palettes 4 Ombres Wet & Dry 39,77 euro (3 verschillende uitvoeringen)
Lancôme La Poudre Aux Yeux 18,35 euro (3 verschillende tinten)
Lancôme Color Dose Yeux (Argentée), 17,59 euro
Etos Kammascara 3,79 euro
Helena Rubinstein Lash Queen Mascara (in 4 kleuren), 23,35 euro


Kus!
Waarom je je lippen eigenlijk stift tijdens de feestdagen is mij een raadsel, met al dat gezoen en gedineer is er vaak na een uurtje al weinig van over, maar goed, het hoort er eigenlijk wel bij natuurlijk. Zelf kies ik het liefst voor een glossachtig product, dat laat ten eerste geen enorm gekleurde afdrukken achter en is ten tweede makkelijk bij te werken. Je hebt tegenwoordig de keuze uit vele verschillende soorten: met een kwastje, in lipstickvorm, transparant, met glitters... Smaken verschillen, dus als je een nieuwe gloss zoekt zit er niks anders op dan even de drogisterij/parfumerie in te duiken en alles uitgebreid te testen. Hè, wat vervelend nou!


Lancôme Star Gloss 19,95 euro (5 verschillende feesttinten)
Helena Rubinstein Stellars Gloss (tint 33, Crystal Crush) 21,15 euro
Etos Metallized Lipstick 3,79 euro
Etos Metallized Lipgloss 3,99 euro
Lancôme Juicy Rouge 22,35 euro (3 verschillende feesttinten)



Feesthanden
Zie je er helemaal chique uit, dan is het wel zo leuk om ook voor goed verzorgde handen en nagels te zorgen. Als je lekker wil uitpakken kun je kiezen voor feestelijk gekleurde nagellak, of heftig glitterende nagellak zoals die van Lancôme of Etos. Voel je je daar niet prettig bij, dan zijn misschien de Multi Nail Covers van Herôme een idee. Je kent deze producten misschien al als onderdeel (basiskleur) voor French Manicure, maar nu zijn ze ook los verkrijgbaar. Leuk om je French Manicure mee uit te breiden, maar ik vind ze zelf ook heel prettig om als gewone nagellak te gebruiken. Even afwerken met een transparante toplaag, en je nagels zien er prima uit. Bang dat je nagels van al dat lakken zullen verkleuren? Of zijn je nagels al verkleurd doordat je rookt bijvoorbeeld? Van Herôme zijn er nu ook heel handige zakjes poeder die je als reinigend nagelbadje kan gebruiken. Even dompelen en je nagels zijn weer netjes wit!


Lancôme Vernis Triple Tenue 17,89 euro (2 verschillende feesttinten)
Etos Metallized Nailpolish 3,29 euro
Herôme Nail Whitening Powder 14,50 euro
Herôme Multi Nail Cover 9,50 euro (in 4 varianten)