Film: Collateral

Max is de beste chauffeur die je maar kunt treffen. Hij is zuinig op zijn taxi, rijdt goed en rustig en weet feilloos de weg. Zelfs de files weet hij te voorspellen. Wat wil je ook, hij doet dit bijbaantje al 11 jaar. Hij spaart voor zijn droom, een eigen bedrijf met luxe limousines en een leven in tropische oorden. Dat is heel wat anders dan ´s avonds rondrijden in een geel bakbeest. Deze avond krijgt hij slechts twee ritten. Een mooie advocate en een zakenman. Beide ritten die hij nooit zal vergeten, de eerste vanwege zijn gevoel voor de vrouw, maar laatste nog meer...

Vincent

Die betreft een rit met Vincent, een nette zakenman die een stel contracten wil afsluiten binnen een bepaalde tijd. Voor deze rondrit door de stad is Max met zijn kennis natuurlijk de man en Vincent biedt hem dan ook veel geld als hij die nacht zijn persoonlijke chauffeur wil zijn en op hem wacht. Dan valt al bij het eerste adres de waarheid Max nogal koud op zijn dak.

Max

Vincent is een huurmoordenaar, die een aantal hits die nacht moet uitvoeren en Max is zijn gevangene. De vraag is dus of Max het er levend vanaf zal brengen, al ontstaat er langzaam wel een band tussen de twee. Twee uitersten, die elkaar toch iets bij weten te brengen in hun kat en muis spel dat gesprek heet. Max wil niet dood en een echte keuze heeft hij niet. Maar wat als zijn eerste rit van die avond, betreffende de beeldschone advocate, ook op Vincents lijstje staat? De FBI en politie ook nog op het spoor blijkt te zitten? Max wil niet dood, maar hoe vermijdt hij andere doden?