Film: Out Of Time

“Chief” Matt Lee Whitlock (Denzel Washington) is de man. Als chef van zijn kleine politiebureau struint hij trots door zijn rustige dorpje en wipt zo nu en dan langs bij zijn minnares Ann Merai Harrison (Sanaa Lathan). Een getrouwde man met een minnares, zeker als 'ie agent is, dat kan natuurlijk niet. Gelukkig is een uniform niet nodig in dit gat en zijn bezoekjes vallen dus niet zo op. Gewoon een lekker nonchalante man in een bermuda met een vuurwapen die op bezoek gaat bij de buurvrouw, niets aan het handje. Toch kan deze held wel wat meer dan alleen achter de vrouwtjes aanzitten, zo heeft hij pas geleden faam verworven met een grote drugsvangst. Het geld daarvan ligt nog steeds maanden in de kluis vanwege de rechtszaak en gekke wetten. Ach, hij gaat dan wel scheiden van zijn vrouw Alex (Eva Mendes), maar met Ann heeft 'ie het ook best naar zijn zin. Chris, Anns man met losse handjes, is slechts een lastig vliegje, want hij werkt onder Chief Whitlock en zal dus op zijn tellen moeten passen. ´t Is een kleine wereld.


Maar dan blijkt Ann ernstig ziek. Kanker met slechts enkele maanden te leven. De dokter vertelt Chief en Ann dat er misschien nog wel een experimentele geneeswijze in Zwitserland te vinden is, maar dat die geen garantie biedt en veel geld zal kosten. Ongeveer het bedrag dat in de kluis ligt... Een plan wordt bedacht. Het drugsgeld wordt gebruikt om de behandeling te betalen en Ann wijzigt de begunstigde van haar levensverzekering in Matt. Als het misgaat, kan hij hiermee het geld, dat mogelijk nog jaren in de kluis moet liggen vanwege de rechtszaak, vervangen. Geen haan die ernaar zal kraaien.


Diezelfde nacht staat het huis van de Harrisons in de fik. Weg geld. Weg Harrisons, want er worden twee verkoolde lijken gevonden. De slachtoffers blijken al dood te zijn geweest, voordat de vlammen hun vernietigende werk deden. De brandstichting is een mislukte poging de moorden te verbergen. En Matt is ook nog eens gezien die avond. Hij heeft geen alibi, niemand mag immers weten van zijn minnares, maar wel een motief. Geld. Veel geld. De levensverzekering van Ann. De DEA wil dan ook nog eens de nummers van de biljetten controleren en zo kan het niet lang duren voordat het onderzoek, geleid door zijn eigen vrouw, bij hem uitkomt. In die tijd probeert hij alles om aanwijzingen te verdoezelen en de werkelijke daders te vinden...