DVD Review: The Italian Jobs

The Italian Job (1969)

Synopsis
Charlie Croker (Michael Caine) is koud vrijgelaten uit de gevangenis of hij krijgt een leuke job in de schoot geworpen. Met zijn team smeedt hij het plan om een grote bankroof te plegen in Turijn. De uitvoering daarvan hangt af van verkeersopstoppingen en... Mini Coopers! Anticiperend op een vervolg, wat er nooit van is gekomen, eindigt de film met een wel heel letterlijke cliffhanger.



De versie van deze film uit 1969 was al langer op DVD te verkrijgen, maar dergelijke details mogen een leuke marketing natuurlijk niet in de weg liggen. Vandaar dat, terwijl de film gewoon in de winkel ligt, er een release aangekondigd is, samen met die van de remake. Nu worden films natuurlijk wel vaker opnieuw uitgebracht, maar dat betekent dan doorgaans dat er wat meer aan extra's op te vinden is, of dat er op een andere manier wat meer aandacht aan besteed is. Dat is hier niet het geval. De extra's zijn dezelfde als op de bestaande editie, en dus even karig.

De aanwezige extra's zijn:

- Een audio-commentaar met de producer (Michael Deeley) en de schrijver van het boek 'The Italian Job', Matthew Field
- 3 (korte) 'making of' ducumentaires
- Bioscooptrailer
- Bioscooptrailer van de re-release.
- 1 deleted scene, met commentaartrack.

De film zelf staat er gelukkig nog redelijk op, met een anamorphe transfer en een 5.1 track.

Kortom, niets om over naar huis te schrijven, en behalve wanneer je een fan bent van de film (of van Caine) geen reden om deze schijf aan te schaffen. Hopelijk heeft Paramount wat meer moeite gestoken in de nieuwe versie van de film.