Bordspel Review: De Weerwolven van Wakkerdam

In het dorpje Wakkerdam wordt de nachtmerrie van vele burgers werkelijkheid. Er zijn weerwolven die elke nacht bij elkaar komen en dan een burger verslinden. Als de ochtend aanbreekt vinden de burgers alleen maar bloed en wat ledematen. Er zijn weinig aanwijzingen, maar toch zullen de burgers iemand elimineren. Aan de burgers de taak om alle weerwolven uit te schakelen en aan de wolven om alle burgers op te eten en het spel te winnen.


Het spel heeft een spelleider die buiten het spel staat. De spelleider zegt wanneer iedereen gaat slapen en weer wakker wordt zodat niet alles per ongeluk door elkaar loopt. Afhankelijk van het aantal spelers zijn er een tot vier weerwolven in het spel. De rest van de spelers zijn burger.

Onder de burgers zitten speciale karakters. Zo heb je de burgemeester, de dief en de cupido. Deze karakters spelen wel een rol, maar die zijn lang niet zo groot als de ziener, de heks, het onschuldige meisje en de jager. Deze laatste vier karakters zijn in het spel zelf actiever dan de rest. Zo kan het onschuldige meisje 's nachts niet slapen en mag ze door haar ogen kijken wanneer de weerwolven wakker zijn. Doet zij dit te duidelijk, dan zullen de weerwolven waarschijnlijk haar kiezen die nacht om op te eten aangezien zij weet welke burgers de weerwolven zijn.

Zo heeft elk karakter zijn eigen middelen die ze kunnen gebruiken en moeten de karakters door samen te werken de weerwolven uitschakelen.