Game review: The Sims Beestenboel

De installatie
Bij het installeren van deze op twee cd's geleverde uitbreiding merk ik meteen op dat er ruim 1,1Gb(!) aan nieuwe simsdata wordt geïnstalleerd. Niet bepaald lullig voor een uitbreidingsset dacht ik zo en ik kan dan ook niet wachten tot het spel is geïnstalleerd.

Wat is er nieuw ?
Gehucht wordt heus dorp !Na het installeren van "The Sims: Beestenboel" is al meteen een van de grootste veranderingen direct duidelijk, namelijk het aantal kavels per buurt. Maar liefst 41(!) kavels per buurt heb je nu tot je beschikking. Je oude buurten hebben een sprongetje gemaakt van gehucht naar een heus dorp, zoals je dat in deze tijd mag verwachten van een beetje gemeente. Niet getreurd echter, want je oude kavels zijn nog gewoon terug te vinden in een piepklein hoekje rechts bovenin het scherm.

De dierenwinkelNaast de nieuwe kavels kun je nu ook van elk kavel het bestemmingsplan veranderen. Zo kun je er zoals je gewend bent gewoon een huis op bouwen, maar is het ook mogelijk een kavel de functie te geven van een openbare gelegenheid zoals een park of (dieren)winkel.
Dichter bij het voortijdig geschrapte 'Simsville' zullen we nooit komen vrees ik, of het moet in het langverwachte Simcity 4 zijn (waarvan binnenkort een review).
De openbare gelegenheden kun je bezoeken met je Sims door simpelweg een taxi te bellen en het Historisch Stadhart te verkennen. Je weet maar nooit wie je daar tegen het lijf loopt natuurlijk. Voor je het weet sluit je een nieuwe vriendschap, of breng je een puppy voor je geliefde mee naar huis. Jazeker, de belangrijkste uitbreiding van 'Beestenboel' zijn de huisdieren. Van nu af aan heb je altijd een kameraad in de buurt, of het nou een puppy of een kat is.

Even de kat een aai over z'n bolletje geven...Je koopt je huisdier in de dierenwinkel, waarna je hem of haar een naam kunt geven. Als je denkt dat je er dan zomaar bent heb je het ontzettend mis! Je huisdier moet zindelijk gemaakt worden en je kunt hem of haar kunstjes leren. Prijs je pup als hij zijn behoefte
op de juiste plek doet of spreek hem vermanend toe als hij gewoon in de keuken zijn behoefte doet. Het is net een echt huisdier.
Sterker nog, je huisdier heeft zijn eigen persoonlijkheid. Je hond of kat kan actief zijn of juist lui, lief of humeurig, trouw of onafhankelijk. Ook krijgt
je huisdier honger, wil hij hygiëne en moet je zijn plezier en sociaal op niveau houden, net als bij je Simsfamilie.

Vogeltjes kijken...Het opbouwen en in stand houden van een vriendschappelijke band met je huisdier is belangrijk. Verslons je huisdier en hij zal humeurig worden en niet meer naar je luisteren of zelfs weglopen en zijn heil bij een andere Simsfamilie zoeken die wél goed voor hem zorgt.
Let wel op dat er bij het aanschaffen van een mannetje en
een vrouwtje de mogelijk bestaat dat ze een puppy of kitten maken, waarna de lol pas echt begint. Zeker als je je pup zover hebt dat hij de krant voor je haalt of de kat hebt aangeleerd op kakkerlakken te jagen.

Wat is er naast de huisdieren nog meer veranderd ?
Ahhh, zo'n telefoonklapper is super handig!Naast de huisdieren zijn er nog een aantal verbeteringen onder de zon. Het telefoonboek is grondig aangepakt zodat je nu ook écht al je vrienden en kennissen snel terug kunt vinden en kunt bellen. In vorige versies leek het verschijnen van het handjevol namen volstrekt willekeurig te gebeuren met als resultaat dat je op de gewenste momenten de juiste personen niet kon bereiken.

Leuk, zo'n schaapsherderspakje...Dan zijn er nog vijf nieuwe carriëreladders te beklimmen. Zo kun je de mode ingaan, een baan in het onderwijs nemen, de dierenverzorging in gaan, meereizen met het circus of een carriëre in de wereld van het culinaire volgen. Totaal 50 nieuwe banen dus en ruimschoots genoeg om je weer een tijdje bezig te houden. Ook kunnen je Sims vanaf nu tuinieren en hun eigen groente verbouwen. Ideaal voor Sims die van een krap budget moeten leven of voor mensen die eigen huis en tuin op prijs stellen

Er zijn nog veel meer nieuwe zaken, zoals 125 nieuwe voorwerpen, vloeren en muren, nieuwe personages als de dierentrainer, de onderhoudsploeg, de handlezeres en juryleden (voor als je je huisdier aan een show mee wilt laten doen), vele nieuwe sociale interactiviteiten en nog een heleboel meer. Duidelijk is dat van alle uitbreidingssets 'Beestenboel' de meest uitgebreide is, en eerlijk gezegd ook de leukste (maar, toegegeven, als de man die de powerdrink bar gemaakt ben ik natuurlijk wel een beetje bevoordeeld )