Boek: Maria Boonzaaijer - Papa Tango

De tango, één van de meest passionele dansen ter wereld. De teksten spreken over verdriet dat diep ligt en over de ruwe kanten van het leven. Zo ook de tango Volver van Carlos Gardel, wat in dit boek eigenlijk de boventoon legt.


volver...
con la frente marchita.
-
terugkeren...
met een verwelkt gelaat.





HET VERHAAL
Marisa Grande, een bekende sopraan, lijdt sinds de dood van haar moeder aan een stemblokkade. Als ze op een avond droomt over de lievelingstango van haar vader besluit ze tegen de wil van Philip, haar manager, om naar Argentinië te gaan. Daar wil ze meer te weten komen over haar vader die in haar kindertijd met haar zusje Vicky naar Argentinië vertrok. De droom laat Marisa niet los en eenmaal in Buenos Aires (Argentinië) aangekomen merkt ze dat haar zusje iets voor haar achterhoudt. Argentinië blijkt een massaal demonstratiegebied te zijn geworden. De relatie tussen Marisa en haar zusje verloopt moeizaam. Als haar zusje op een dag niet meer in het hotel te vinden is en er slechts een klein briefje achter heeft gelaten, besluit Marisa om zelf achter haar vaders leven te komen. Ze volgt Vicky haar spoor en belandt in een dorpje, daar komt ze achter een tragisch geheim van de familie. Er is echter nog meer aan de hand en niemand wil ook maar iets loslaten. Marisa geeft niet op en zet alles op alles om achter het grote familiegeheim te komen.

PASSIE
Maria Boonzaaijer is behalve schrijfster ook een getalenteerde chansonnièrre. Ze kwam in aanraking met Argentinië toen ze samen met haar man een zeilreis van vier jaar maakte. Tijdens haar bezoeken in Argentinië deed zij daar de inspiratie op om Papa Tango te schrijven. Maria besteedt naast het schrijven haar tijd ook aan het begeleiden van mensen in haar eigen stemstudio.

ERVARING
Het is zeer duidelijk dat het boek geschreven is door iemand die veel ervaring en passie voor de tango en Argentinië heeft. Ook zang speelt een rol. Er staan soms termen in die je als leek niets zeggen, hierdoor kan dit een moeilijk boek lijken. Ik raad dit boek dan ook aan voor mensen die iets met de tango, Argentinië en zang hebben of er enige interesse in tonen. Zo niet, dan neig je ernaar om het boek oppervlakkig te gaan lezen en daar is het boek eigenlijk veel te mooi voor.


Uitgever: Sirene ISBN: 9789058315113 Pagina's: 276 Waardering: