NIS America op Gamescom

2. Touhou, Kawaii horror en demonen

Touhou Kobuto V: Burst Battle

Touhou Kobuto V: Burst Battle is een bullethell-game dat zich afspeelt in de Touhou-universum. Je hebt de keuze uit negen verschillende personages. Met je personage ga je een tegenstander het leven zuur maken met het schieten van kogels in allerlei patronen terwijl je tussendoor melee-aanvallen en spreuken ook nog op ze loslaat. En voor de variatie heeft elk personage haar eigen achtergrondmuziek.

In deze Touhou-game speel je de bullethell in 3D-arena's. Je kunt dit keer ook het gevecht in de lucht op zoeken door te dashen, te double-jumpen, en dashes als je al in de lucht bent. Er zijn leaderboards voor de diehards die zich online willen meten. Maar het tofst is toch wel de PlayStation VR-ondersteuning, waardoor je waarschijnlijk gek gaat worden van al die kogels.

Touhou Kobuto V: Burst Battle komt 13 oktober uit op PlayStation 4, PlayStation Vita en Nintendo Switch.

Yomawari: Midnight Shadows

Yomawari: Night Alone was voor mij een verrassing vorig jaar. Hierin speel je een meisje dat in haar dorp opgejaagd wordt door spoken terwijl ze op zoek is naar haar zus en haar weggelopen hond. Je hebt geen wapens, alleen een zaklamp. Sommige spoken zijn alleen te zien als je op ze schijnt, anderen worden er juist door aangetrokken. Je moet de spoken te slim af zijn door je te verschuilen in perkjes, om een blokje om te lopen, of simpelweg harder te lopen dan zij. Iets wat me vooral aansprak was de grafische stijl. Het was horror, maar zag er toch heel cute uit.

Yomawari: Midnight Shadows is een vervolg en dat is ook te zien aan dezelfde kawaii stijl. In dit spel gaan twee jonge meisjes, Yui en Haru, naar een open plek op een berg om van daaruit het vuurwerk te zien. Als ze terug gaan naar hun bergdorp wandelen wordt alles wel heel erg donker. Ze worden aangevallen door een mysterieus persoon, maar vluchten. Daarbij raken elkaar kwijt. Yui en Haru zullen elk op verkenning moeten gaan op spookachtige en bizarre lokaties. Daar komen ze angstaanjagende dingen tegen, maar door slim en moedig te zijn zul je zonder wapens elkaar terug moeten vinden.


Yomawari: Midnight Shadows komt 27 oktober uit op PlayStation 4, PlayStation Vita en pc via Steam.

Demon Gaze 2

De slechterik Magnastar heeft iedereen in de wereld van Aseria betoverd. Daardoor gehoorzamen ze hem. De Revolutionist Party probeert een coup te plegen en het is aan jou als Demon Gazer om met de kracht van demonen de burgers van Asteria te bevrijden. Als Demon Gazer kun je vijandelijke demonen voor jou laten werken, als je ze tenminste laat zien wie de baas is. Door de Trance Demon Mode te gebruiken maak je hen sterker. Je kunt ze ook fuseren met de Demon’s Cross.

Met deze demonen aan je zijde speel je in een dungeon crawler. Kortom, je gaat in een doolhof vakje voor vakje verder totdat er een vijand verschijnt. Demon Gazer 2 is prima voor nieuwkomers omdat je allerlei optionele hulpjes hebt. Zo is er een auto-pilot, waardoor je niet een compleet gevecht hoeft te doen. Deze berekent namelijk al wat de uitkomst is. Ook voor veteranen handig, want als jz elf al weet dat je makkelijk gaat winnen scheelt het je domweg veel tijd dit hulpje te gebruiken. En het zou geen Japanse RPG zijn als er geen dating events zouden zijn, dus ook in deze game kun je vriendschappen sluiten en ze verder laten ontwikkelen tot relaties. Tja...

Demon Gaze 2 komt 17 november uit op PlayStation 4 en PlayStation Vita.