Lowlands 2017: tips, tips

4. Zondag

1. The Veils - 15.00 India

Misschien is de verwijzing naar Donald Trump in de video van 'Low Lays The Devil' wel heel overduidelijk. Maar dat het The Veils niets uitmaakt blijkt wel op de manier waarop de verwijzing neer wordt gezet. Alom geroemd om hun chaotiek in de optredens, maken The Veils een act om zeker live te gaan zien. Ze brengen een interessante mix van rock, indie en alternatieve invloeden en verpakken het op een knallende manier. 

2. At The Drive In - 16.45 Bravo

Met een vierde studio-album in•ter a•li•a op zak en daarmee ook het bewijs van een succesvolle reünie is At The Drive In helemaal klaar om weer langs de festivalvelden te trekken. Bepakt met een mix aan snoeihard gitaargeweld komt At The Drive In zeker aan het niveau van een band als Iron Maiden. En dat deze band in de Bravo te vinden zal zijn is best uniek. Moshpit, anyone?

3. Car Seat Headrest - 18.10 India

Je muziek opnemen op de achterbank van je auto, omdat je privacy nodig hebt. Veel artiesten zullen het niet hebben gedaan, maar wel Will Toledo, die Car Seat Headrest begon als een solo-project, maar sinds een aantal jaar is het in volledige bandformatie te vinden in de clubs en nu dus ook op de Lowlands-weide. Sindsdien is de band getipt door zeker niet de allerminste; gerenommeerde muziekmagazines als Rolling Stone en Pitchfork besteedden al eerder aandacht aan de indierockband uit Virginia. 

4. Jameszoo - 19.00 Haciënda

Voor experimenten is op Lowlands niet alleen plaats op wetenschappelijk gebied, bij LLow Science. Ook muzikale experimenten hebben een plaats tijdens dit weekend. Een voorbeeld daarvan is Jameszoo, uit het pittoreske 's Hertogenbosch. Later dit jaar zal hij met het Metropole Orkest dit experiment in een geheel andere vorm brengen, maar het is natuurlijk te verwachten dat het hoogtepunt komt tijdens zijn optreden in de Haciënda. 

5. Dolf Jansen - 21.00 Juliet

Na samen met Hans Sibbel en het cabaretduo Lebbis & Jansen opgericht te hebben, bewijst Dolf Jansen zich ook solo op de grote podia. Zo mocht hij al een flink aantal keer de Oudejaarsconference verzorgen en trekt hij volle zalen door het hele land. Het is dan ook te verwachten dat de Juliet volstroomt voor deze excentrieke caberatier, die met zijn gevatte kijk op de wereld in een klein ogenblik je wereldbeeld weet te veranderen.