Lowlands 2017: keuzes, keuzes

3. Zaterdag

Met de eerste dag in de voetjes is het na een schoonheidsslaapje tijd om weer verder te gaan knallen, en daarbij zijn op zaterdag deze keuzes misschien van toepassing.

Tove Lo vs. Black Foxxes:

Wat een remix allemaal met je muzikale carrière kan doen. Die vraag is het beste te stellen aan Tove Lo, die wereldberoemd werd door de remix van Hippie Sabotage van haar nummer 'Habits (Stay High)'. Ze heeft met 'Talking Body' ook bewezen op eigen benen te kunnen staan en dat die beentjes, inclusief voetjes, ook van de vloer kunnen bij deze muziek is een feit. Ze mag na Neerlands' Ronnie Flex de Bravo plat gaan spelen, op het zelfde moment dat Black Foxxes die taak heeft in de India. Een drietal dat in Engeland al niet meer stuk kan en om de haverklap gevraagd wordt op te treden bij de grote radiostations over de plas. Nog niet wakker? Geloof ons, nu wel.

Kovacs vs. Canshaker Pi:

Kovacs is een artiest die makkelijk te herkennen is als ze op het podium staat. Niet alleen aan haar muts die ze altijd draagt, maar vooral aan haar oneindige energie. Oh ja, en een stem die zo een titelsong van de nieuwe James Bond-film zou in kunnen zingen. Haar grote doorbraak kwam door 'Diggin' ', een nummer dat veel werd gedraaid door de grote radiostations. Maar dat ze niet afhankelijk is van dat succes, laat ze elke keer weer zien als ze een podium op stapt. En dat is dit keer het hoofdpodium. Ondertussen zal de X-Ray ook vollopen voor Canshaker Pi, tevens een act van eigen bodem. Een ding hebben deze twee acts in ieder geval gemeen: de hoeveelheid energie die afspat van de muziek. Een dampende X-Ray gegarandeerd. 

Bastille vs. The Shins:

De band van Dan Smith is geen onbekende op Lowlands. In 2015 mochten ze ook al de Alpha platspelen. Toen nog zonder een nieuw album, maar dat is dit keer wel anders. Wild World en de single 'Good Grief' bestormden allebei al wereldwijd de hitlijsten. Een heerlijke act om eens lekker in het zonnetje van te gaan genieten. Op tijd komen is wel gewenst voor een plekje vooraan in de tent. Vlak ervoor mag de Amerikaanse rockband The Shins. En tijdens het optreden van die band zal er ongetwijfeld een 'oh ja!'-momentje komen. Om te stemmen. Je leest het goed. Spoiler-alert: 'New Slang' wordt al een aantal jaar gebruikt door de Nederlandse overheid om mensen naar de stembus te krijgen.

alt-J vs. Elbow vs. Editors:

En dan is het opeens hollen geblazen aan het eind van de dag. Allemaal prima te combineren, maar het zal wel een keuze worden waar je vooraan in de tent terecht wil komen: bij alt-J? 'Breezeblocks' kent inmiddels een aardig aantal van 142 miljoen views op YouTube en zal het ook weer goed gaan doen in de Alpha. alt-J is er om het publiek te hypnotiseren en mee te nemen op een muzikale reis en je bent precies op tijd ingestapt. Het derde album Relaxer is namelijk net uitgekomen! Alpha-Bravo run doen? Dat zal wel moeten als je de betovering van Elbow maximaal mee wil maken. Deze band is ook een bekende in Nederland en heeft al een aantal jaar een speciaal plekje in de harten van het festivalgaand publiek. Met drie nummers in de Top 2000 is deze act natuurlijk ook een must-see. Al is het alleen maar om dat o zo mooie 'One Day Like This' nog maar eens te horen. In 2005 wist nog een grote naam op het Lowlands-affiche zich te vestigen. Editors gooide 'Munich' de wereld in en het werd met open armen aangegrepen. Op naar de Alpha, allen!