UMi Plus, voorproefje en prijsvraag!

Het laatste jaar brengt UMi verschillende toestellen uit, maar de meest voorkomende zijn wel de 5,5-inch varianten met relatief hoge specificaties voor het geld dat je neer moet leggen. Zo ook met deze 'Plus' die voor rond de $179 te krijgen is. Even inzoomen op de specificaties dan maar:

  • Mediatek Helio P10 octa-core processor
  • Samsung 4GB werkgeheugen
  • Sharp 5,5-inch FullHD LTPS scherm
  • 13MP Samsung camera aan de achterzijde 
  • 4000mAh accu van Sony
  • Android 6.0
  • Touch ID 2.1

Wat dat betreft heb je met deze hardware niks te klagen. Het geheel komt in een nette verpakking, met een grappig detail op het simkaart-tray pinnetje. 

plusreview-unbox1 (Foto: rene90)

plusreview-unbox2 (Foto: rene90)

Qua bouwkwaliteit is het redelijk gelijk aan de UMi Super, een vergelijkbaar metalen frame met nu de vingerafdrukscanner aan de voorzijde verwerkt in de home-knop. Het is niet nodig de knop daadwerkelijk in te drukken als je wil dat de vingerafdruk geregistreerd wordt. Als de telefoon al ontgrendeld is en je legt je duim (dus zonder in te drukken) op de home-knop, keer je terug naar het beginscherm. Omdat je deze knop ook kan indrukken, met hetzelfde effect, is het jammer dat je hier geen mogeijkheden hebt om er zelf een functie aan te bieden. Rechts van de knop heb je al een 'terug-knop) en links de opties-knop. Mogelijk dat ze dit later nog kunnen toevoegen. 

Links in de rand vind je een functie-knop die je aan een app kan koppelen via het instellingen menu. Op die manier zou je snel je camera kunnen starten, hoewel een foto nemen dan weer niet met die knop kan. De overige knoppen spreken voor zich, met rechts de volumeknop en aan/uit-knop. 

Het toestel ligt lekker in de hand en voelt goed aan door de metalen afwerking. Het ietwat afgeslepen randje zorgt ervoor dat het niet te scherp aanvoelt. Als ze nu nog het CE0700 en vuilnisbak icoontje op de achterkant hadden weggehaald, zag het er net wat gelikter uit. 

plusreview-pic2 (Foto: rene90)

plusreview-pic3 (Foto: rene90)

plusreview-pic4 (Foto: rene90)

plusreview-pic5 (Foto: rene90)

 

Eerste indrukken

Wat dat betreft ben ik altijd te spreken over UMi, die op de reeks van laatste toestellen altijd een kale Android 6.0 meeleveren. Je vindt geen enkele Chinese of andere voorgeïnstalleerde apps, een groot pluspunt dus. Ik kan nog weinig zeggen over de snelheid in het dagelijks gebruik, omdat het toestel net binnen is, maar door de menu's heen swipen en wat browsen geeft geen enkele vertraging. Antutu spuugt een score uit van 50239 en het 4GB werkgeheugen helpt zeker mee om alles soepel te laten lopen. 

Wat korte testjes laten zien dat de GPS sowieso doet wat hij moet doen, het WiFi bereik goed is, maar ook dat de speaker weer wat minder is. De camera daarentegen komt wel positief uit de verf, hieronder alvast wat snel geschoten foto's. 

plusreview-cam1 (Foto: rene90)

plusreview-cam3 (Foto: rene90)

plusreview-cam4 (Foto: rene90)

 

Over zo'n twee weken zal de volledige review online komen. Om jullie alvast warm te houden geven we een UMi Plus weg met de volgende prijsvraag die hier te vinden is!