[TGS] Bandai Namco-updates over Naruto, Sword Art Online en Tales of Berseria

2. Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 - Road to Boruto

 

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 - Road to Boruto is een mondvol, maar in essentie is het een uitbreiding voor de originele game. Het verhaal van Naruto is afgelopen in manga, dus de producer zegt dat dit ook het einde van de Storm-serie is, er komt geen deel 5. Er zijn in totaal 15 miljoen stuks verkocht van de Storm-series, van Storm 4 zijn er 2 miljoen exemplaren verkocht. Voorspelling: het volgende deel zal waarschijnlijk Boruto Ultimate Ninja of iets dergelijks gaan heten, want zijn zoon neemt het over in Japan. Het is wachten tot ze genoeg content hebben uit de nieuwe verhaallijn om te gebruiken in een spel.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 - Road to Boruto (Foto: Bandai Namco)

Deze DLC gaat hoofdzakelijk over de film over Boruto, die onlangs is uitgekomen. Daarover heeft CyberConnect een flinke uitbreiding voor Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 gemaakt, ze maken ook extra content met nieuwe verhaallijnen die voor deze game geschreven zijn. Nice! Naast de extra verhaallijnen en allerlei zijtakken daarin komt er ook een nieuwe Adventure-modus, waarin je vrij rond kunt rennen in onder andere de gepimpte Hidden Village en daarin missies doen. Maar dat is niet alles, ook sommige move-sets zijn aangepast. In de speelbare demo merkte ik dat Adult Sasuke anders speelt dan in de eerdere versie van het spel.

Grafisch is Ninja Storm 4 al prachtig, dus dat zit in deze uitbreiding wel snor. Snelle actie, makkelijk uit te voeren bewegingen en de quicktime events om een zo leuk en flashy mogelijk einde aan het gevecht te maken, alles zit er nog in. Een bonusvoordeel: er zijn van Road to Boruto twee versies te koop. Mocht je de basisgame niet hebben, dan kun je alles, dus ook met alle eerder verschenen DLC, in een keer kopen voor veertig euro. Heb je alles al, dan is deze DLC voor twintig euro een stukje goedkoper. Een nette deal, want het is wel een aardig grote DLC met een compleet verhaallijn en extra missies erbij. Welke personages, naast Boruto er nog bijkomen willen ze nog niet zeggen. Op 3 februari 2017 komt Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 - Road to Boruto uit op PlayStation 4, Xbox One en pc via Steam.