LEGO Dimensions & LEGO World

LEGO Worlds is niet het evenement dat LEGO eens in de zoveel tijd in Nederland geeft, maar is een game die al een tijdje te downloaden is via Early Access op Steam. Maar in principe kun je precies hetzelfde doen als op het evenement; lekker met emmers LEGO spelen zonder dat iemand je vertelt wat je moet doen.

 

In LEGO Worlds wordt de kracht van LEGO duidelijk. Je kunt namelijk in een open wereld zelf naar hartelust bouwen met legoblokjes. Bijna alle blokjes die LEGO heeft gemaakt zijn namelijk te vinden in de game. Dus met een beetje creatieve geest kun je ook alles bouwen. Nou zijn de meeste van ons liever lui dan moe dus zijn er al heel wat gebouwen voor je gemaakt die je zelf kunt neerzetten. Mocht een deel van het gebouw je dan niet bevallen, dan kun je deze zelf aanpassen.

 

Nou hoor ik je denken: 'Dat kun je toch in Minecraft ook doen?' Dat klopt. Alleen het grote verschil tussen Minecraft en LEGO Worlds is dat LEGO Worlds meer gericht is op het ontdekken van nieuwe gebieden, waar Minecraft meer op het vinden van grondstoffen is gericht. Je hoeft in principe bij Minecraft bijvoorbeeld niet meer dan 10 meter te lopen en je kunt alle grondstoffen vinden die je nodig hebt. Dat lukt niet in LEGO Wordls.

 

Je hebt namelijk geen grondstoffen nodig, die moet je zelf ontdekken. Zo zul je in een bos eerder paarden vinden dan in een stad, waar je dan weer sneller wapens vindt. Zodra je iets gevonden hebt, dan heb je dat item vrijgespeeld en kun je het oneindig zelf namaken. En dan begint het bouwen. Het bouwen is an sich redelijk simpel, het juiste item selecteren uit een selectiewiel en dan kun je het neerzetten. En de bouwplannen uit de echte legodozen kun je vast wel ergens vinden op het internet…

 

Zoals jullie vaste lezers wel weten; ik heb zowat op alle platforms Minecraft gespeeld en start de game nog wel eens op. Maar wat mij tegen begint te staan is dat ik ondertussen alles wel eens gebouwd heb. LEGO Worlds biedt nieuwe mogelijkheden in dat opzicht en gaat een stap verder dan wat Minecraft heeft. Meer voertuigen, meer gebouwen, meer wapens. Alles is net een stapje groter, en de mogelijkheden zijn net wat dieper.

 

Natuurlijk is een half uurtje spelen met de game niet genoeg om te zeggen dat ik morgen alle kopietjes van Minecraft in mijn caviakooi gooi. Maar de game kietelde mij (en het kleine kind in mij) om deze wat meer onder de loep te nemen.