The Legend of Zelda: Triforce Heroes

The Legend of Zelda heeft al heel wat spin-offs op zijn naam staan. De laatste is Hyrule Warriors, maar deze The Legend of Zelda: Triforce Heroes, een nieuwe multiplayer spin-off, kun je beter vergelijken met The Legend of Zelda: Four Swords Adventures. Het is namelijk ingericht met multiplayer in het achterhoofd en je kunt tot met drie spelers samenwerken om de doelen te behalen. Veel over het verhaal wil Nintendo niet kwijt. Je zult een koninkrijk dat geobsedeerd is met mode moeten redden. Er is natuurlijk een prinses in nood en er is een koning die om helden vraagt om zijn dochter te redden. Same old, same old.

Triforce Heroes

Je kiest op een scherm met allemaal Links de specialist die je wil hebben en wat voor kostuum hij moet aantrekken. Zo is er een Link met pijl en boog, maar er is natuurlijk ook een Link die een boemerang heeft. De kostuums hebben ook speciale vaardigheden. De een zorgt voor minder schade aan je lijf, maar bijvoorbeeld de jurk van de prinses geeft Link meer hartjes en laat zijn vrouwelijke kant eens zien. Door in de game items te verzamelen, verkrijg je uiteindelijk genoeg ingrediënten voor nieuwe pakjes met weer andere vaardigheden. Hier zit dus een grindingaspect in. Sommige items zijn ook alleen te krijgen in de vs-multiplayer waar je in een amfitheater vecht tegen andere Links.

Je ziet duidelijk de invloeden van RPG's met de DPS, tank, itemcreatie en grinding, maar natuurlijk is dit Nintendo, dus er is een twist. Er is geen healer want The Legend of Zelda: Triforce Heroes draait natuurlijk om de hartjes. Je deelt met z'n drieën dezelfde levensmeter. Er is dus geen geruzie over wie genezen moet worden, iedereen moet de overbekende hartjes zoeken in struiken, potten of je kunt ze verkrijgen door het verslaan van vijanden. In de levels kom je allerlei vallen, puzzels en vijanden tegen die soms vereisen dat je op elkaars schouders moet staan. Alleen de bovenste Link kan dan aanvallen, de onderste rent en de middelste, mja, die kan even niets. De eindbaas van de demo heeft een zwak punt dat hij steeds in hoogte verandert, waardoor je telkens moet reageren door het juiste aantal Links te stapelen.

Triforce Heroes

Communicatie is dus belangrijk, en om aan elkaar door te geven wat je wil doen of om de aandacht te trekken, heeft The Legend of Zelda: Triforce Heroes een touchsysteem. Er staan verschillende pictogrammen op de touchscreen en als je die tapt, dan verschijnt dat bij de andere spelers in de vorm van een tekstballon op het scherm. Houd je je vinger langer op het pictogram, dan zal de tekstballon groter worden om aan te geven dat het echt dringend is. Het werkt sneller dan typen en is dus een leuke en efficiënte manier om met elkaar te spelen zonder dat het voor kinderen grof kan worden. Voice chat wordt helaas niet ondersteund.

Met The Legend of Zelda: Triforce Heroes probeert Nintendo weer eens een andere invalshoek in de welbekende langlopende franchise. Voor de fans van de serie is alles herkenbaar, alleen het vechten is meer RPG dan ooit tevoren door de verschillende klassen, kostuums en wapens. In singleplayer lopen er twee dummy's mee om je te helpen de dungeons te schonen. In multiplayer heb je twee Links bij je via local WiFi of internet. Zelda: Triforce Heroes ondersteunt ook Download Play zodat je je vrienden ook kennis kan laten maken met de game zonder dat drie mensen het hoeven te kopen. The Legend of Zelda: Triforce Heroes komt 23 oktober uit op Nintendo 3DS.