Onechanbara Z2: Chaos

Het verhaal van Onechanbara Z2: Chaos heeft net als de speelbare personages weinig om het lijf. Het is een hack & slash waarin je hordes zombies vele ledematen kleiner maakt. We hebben geen idee waarom, maar wat boeit het. Het spel mikt er helemaal niet op om een AAA-titel met torenhoge budgetten de loef at te steken, het is eerder een lowbudget hommage aan de grindhouse films. De franchise doet dit al jaren met verve en met Onechanbara Z2: Chaos kunnen we nu met vier dames op PlayStation 4 los op de horde zombies.

Dat is dan ook de grootste vernieuwing: in plaats van twee sexy vampieren kunnen we nu los met vier bloeddorstige zombie-slachters. Je kunt ze wanneer je speelt wisselen door een druk op de vierpuntsdruktoets, zodat je zelf voor de variatie van wapens kunt zorgen. Aya gebruikt een groot zwaard, terwijl Saki liever haar eigen vuisten gebruikt. Dan is er Kagura die twee sabels gebruikt en Saaya is de babe met een kettingzaag. Elk heeft een tweede wapen die ze in de strijd kunnen mengen. Zo gebruikt Saki nog een bo-stok en is Saaya ook behendig met een grote hamer.

Onechanbara Z2: Chaos

De zombies zijn daadwerkelijk zonder hersenen en de baas van een level versla je door vooral eerst op te letten hoe die aanvalt om daarna eigenlijk te bedenken dat je vooral op hem moet inhakken. Als je naar screenshots of video’s kijkt van Onechanbara Z2: Chaos valt vooral de schaarse kleding op - zeker als je het banana split-kostuum aantrekt - maar waar de makers niet op hebben bezuinigd is bloed en gore: het is een groot grafisch feest als je van bloedige hack & slash houdt.

Net zoals in eerdere delen van de franchise komt er bloed op je wapen. Is het wapen te veel bedekt met bloed, dan gaat het minder schade aanrichten. Gelukkig kun je het bloed er af vegen, maar dit kost enkele seconden die je soms niet hebt omdat er zoveel zombies op je af komen. Waar het spel in uitblinkt is snelheid. Combo’s maak je met gemak en er is genoeg vlees om in te hakken. Een minpunt dat opvalt: je kunt pas verder als je alle zombies in een gebied hebt neergemaaid, wat de snelheid uit het spel haalt. Zeker als een zombie net buiten de zone is, waardoor je met wat combo’en hopelijk net genoeg bereik hebt om deze te raken.

Onechanbara Z2: Chaos

Onechanbara is een niche-franchise in het westen en dat zal zo blijven met Onechanbara Z2: Chaos. Het spel doet wat het moet doen voor de fans, maar heeft waarschijnlijk te weinig om het lijf voor de andere gamers. En ondanks de enorme foute setting en de nog foutere hoofdpersonages geeft het een lekker gevoel om met sexy babes door hordes zombies te mashen. Niche, guilty pleasure, kruis maar aan wat van toepassing is. Verwacht alleen geen diepgang, want dat ga je niet vinden. Wij in Europa kunnen pas op 28 augustus uit eigen ervaring vertellen of het gehele spel tof is of niet, want dan komt Onechanbara Z2: Chaos uit op PlayStation 4.