Bayonetta 2

Een sexy heks met een attitude. Bayonetta komt dit jaar weer op je scherm.

Header

Een paar maanden na de gebeurtenissen van de eerste game zijn Bayonetta en Jeanne een groep engelen aan het bevechten die tijdens een parade een stad aanvallen. Tijdens een aanval beschermt Jeanne Bayonetta van een plotselinge demoonaanroep die fout loopt. Jeannes ziel wordt in de hel gesleurd. Na een tip van haar informant Enzo gaat Bayonetta op zoek naar de heilige berg van Fimbulvinter. Er wordt gezegd dat er een ingang naar Inferno, de poorten van de hel, binnen de berg te vinden is en Bayonetta is van plan om het te gebruiken om haar vriend te redden.

Bayonetta 2

Na een tijdje spelen merk je het al: Bayonetta 2 zit, net als de voorganger, vol actie. Op de E3 van vorig jaar zag ik dat al, maar de demo-levels van dit jaar laten zien dat de tegenstanders en bazen bizar en groot zijn. In de demo loop je in ruïnes en stuit je op een oude kerk. Daar wachten enkele simpele vijanden die je zonder al te veel moeite neer krijgt. Dat komt omdat Bayonetta een wandelende moordmachine in leer is. Nou ja, leer, haar lange haar vormt ook haar pak.

Bayonetta 2

Haar haar kan ze veranderen in een enorme vuist, of beesten om de vijanden aan te vallen. Dan hebben we het nog niet over haar wapens, zoals de vier pistolen, waarvan er twee in haar hoge hakken geïntegreerd zijn. De Witch Time die je krijgt als je een aanval ontwijkt zorgt voor een slowmotion effect waarin je volledig los kunt gaan op je vijand. Je vijanden verzwak je anders wel met een Torture-move, die wel magiemeter kost. Er verschijnt een demonisch martelwerktuig om je vijanden af te maken en niet hele veel later is de ingang van de kerk leeg. Of toch niet.

Bayonetta 2

De vorige Bayonetta stond bekend om de grote bazen en laat er nu net een polshoogte komen nemen. De baas past niet eens op het scherm en het is ook verstandig afstand te houden om hem in de gaten te houden wat hij doet met zijn enorme wapens. Helemaal weerloos ben je natuurlijk niet. Door juist te timen en aanvallen te doen laat je je magie-meter vol lopen in plaats van een Torture-move te doen. Eenmaal helemaal vol dan krijg je nieuwe feature om op deze baas los te laten: de Umbran Climax. Hiermee roep je naar gelang het wapen dat je gebruikt een summon op die in dit geval met wat vuistslagen zijn punt duidelijk maakt: Bayonetta is krachtiger als je meer met verstand speelt in plaats van simpel buttonmashen.

Bayonetta 2

Grafisch gaat alles in Bayonetta 2 vloeiend over het scherm. Met zestig frames per seconde en de vele lichteffecten en combo’s op je scherm is dat best een kunststukje te noemen. Het is jammer dat ze de eerste Bayonetta niet meteen verbeteren als ze toch bezig zijn. Toch is het een mooie bonus voor mensen die de voorloper niet kennen: het eerste deel staat op de Bayonetta 2-disc. Net zo vloeiend gaat de besturing, zeker met het timen van combo’s en het ontwijken van aanvallen wat van levensbelang is in de game. Voor mensen die niet met Wii U GamePad willen spelen: Bayonetta 2 ondersteunt ook de Pro-controller.

Bayonetta 2

Bayonetta 2 zorgt voor de nodige ‘hardcore’-titel op Wii U. Dat is hard nodig, want met al het ge-Mario tegenwoordig hebben we als tegenhanger wat brutere actie nodig op Wii U. Dat gaat dit spel zeker brengen. In sexy lederen pakje slaat en trapt de heks de vijanden naar andere dimensies en anders gebruikt ze haar demonische haar en summons wel om het klusje alsnog te klaren. We moeten nog even wachten, want vanaf 20 oktober komt Bayonetta 2 met als bonus het eerste deel op Wii U uit. Voor de grap zitten er ook Nintendo-kostuums in het eerste deel. Zo kun je als Link, Princess Peach of Samus Aran verkleed de heks uithangen.