LEGO Chima Online

LEGO en games: in het verleden is al meerdere malen gebleken dat dit een goede mix is. LEGO Star Wars, LEGO Batman en LEGO City zijn hier maar enkele voorbeelden van. Deze keer komt LEGO met LEGO Chima Online, een free-to-play MMO. Wat kunen we hiervan verwachten?

Lego Chima Online

LEGO Chima Online is een MMO die volledig in een browser te spelen is. Er is dus geen eindeloze download en installatie nodig. Je kunt dus op elke willekeurige pc de browser starten, inloggen en spelen. De game is gebaseerd op de gelijknamige LEGO Chima-televisieserie die op dit moment steeds populairder begint te worden in Amerika en binnenkort ook in Nederland zijn opwachting gaat maken. Het vernieuwende van de game is dat deze dezelfde tijdslijn van de televisieserie volgt: is er een feest op tv, dan is deze er ook in de game.

Lego Chima

LEGO Chima Online laat zicht het beste vergelijken met ieder andere fantasty-MMO alleen met het verschil dat alles veel laagdrempeliger is en veel meer gericht op een jongere doelgroep. Dat neemt niet weg dat het leuk wegspeelt en heel volwassen aanvoelt. Want je moet nog steeds quests doen, omgevingen verkennen en diverse puzzels oplossen. Hoewel het een MMO is, is het natuurlijk ook nog steeds een LEGO-game. Je hebt dus ook de mogelijkheid om je eigen dorpje en wapens te bouwen. Daarnaast zul je tijdens de de quests op diverse momenten een 'buildgun' moeten gebruiken om schakelaars en objecten te bouwen of te repareren. Ook zul je de bekende ronde LEGO-bricks kunnen verzamelen, zodat je weer nieuwe dingen kunt kopen.

Lego Chima

Bij het maken van je personage hoef je geen klasse te kiezen en bepalen de wapens en armor die je draagt wat je op dat moment bent. Als je meerdere sets bij je hebt, kun je dus altijd de klasse kiezen die je op dat moment het leukste of het meest geschikt lijkt.

De game is free-to-play, maar er zijn wel verschillende abonnementen beschikbaar van één, drie, zes of twaalf maanden. Het voordeel van een betaald lidmaatschap is dat het verzamelen van golden bricks net even iets sneller gaat waardoor je makkelijker gebouwen en speciale items kunt maken. Nu kun je de golden bricks nog steeds verdienen door te levellen dus uiteindelijk zul je ook dezelfde dingen kunnen, alleen zul je iets meer geduld moeten hebben. Daarnaast heb je het voordeel dat je een groter stuk grond krijgt om je resources en vaardigheden uit te kunnen breiden.

Omdat het een MMO is, is het ook de bedoeling om met anderen te spelen, maar aangezien LEGO Chima Online met name gericht is op kinderen heeft de ontwikkelaar ervoor gezorgd dat je de publieke chatfunctie uit kunt zetten en kunt vervangen door standaard berichtjes.

Chima

Van tevoren wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten van LEGO Chima Online. Ik kende de game niet goed en er was ook nog niet heel veel over bekend. Na een speelsessie van een uur heeft de game wel genoeg indruk op mij kunnen maken om deze game te blijven volgen. Juist door de simpele opzet, dat het zich helemaal in de browser afspeelt en voor een bèta echt goed speelde, maakt het voor spelers die geen tijd of zin hebben om end game content te halen gewoon een leuke complete MMO om te spelen.