WWE 2K14

Zoals de meeste mensen weten, is THQ begin dit jaar failliet gegaan en hebben ze het gros van hun producten verkocht. Eén van deze IP's was de WWE-reeks die naar 2K Games is gegaan. Tijdens GamesCom keken wij naar de nieuwe game WWE 2K14 om te zien of 2K met deze game het werk van THQ konden overtreffen.

WWE 2k114

WWE 2K14 is de eerste game die voor een groot deel in handen ligt van 2K. Zij hebben de development begeleid en op sommige plekken zelf zaken kunnen toevoegen. Het werd al snel duidelijk dat deze game anders gaat worden dan zijn voorgangers. Het eerste dat opviel was het verdwijnen van de functionaliteit onder de rechter thumbstick. In voorgaande delen kon je daar enkele moves mee uithalen, maar dit is allemaal verplaatst. Alle actie vindt nu plaats onder de reguliere knoppen. Het was even wennen, want het werken met de thumbstick werkte an sich niet slecht.

Het vechtsysteem voelt aan als vanouds. Je kan worstelaars vastpakken, tussen de touwen gooien en op de vloer pinnen. Het is jammer dat de worstelaars niet altijd even lekker meewerken. Vaak genoeg wil ik de turnbuckle op klimmen om mijn mannetje onder de touwen te zien glijden. 

WWE - Ultimate Warrior

In WWE 2K14 gaan we terug in de geschiedenis. 2K Games gaat ons terugbrengen naar de eerste Wrestlemania en via 45 wedstrijden beleven we historische gevechten tot aan de hedendaagse worstelpartijen. De wedstrijd die 2K tijdens de demo liet zien was de partij tussen Hulk Hogan en The Ultimate Warrior waar Hulk Hogan voor het eerst een wedstrijd verloor. Alles dat tijdens die wedstrijd plaatsvond, wordt nagebootst. 

Alles dat op het scherm te zien is, is nagebootst uit die tijd. De arena is hetzelfde, de kostuums zijn hetzelfde, zelfs de kleding die de toeschouwers aanhadden is historisch correct. Hetgeen dat het meeste opviel was de kwaliteit van het beeld. In de oude wedstrijden is het beeld wat grainy, minder HD. Hoe meer je naar de hedendaagse wedstrijden toewerkt, hoe beter het beeld wordt. 2K Games wil alles authentiek houden zoals het in die tijd werd gedaan.

WWE - Ultimate Warrior

De authentiek mag dan compleet zijn, de game ziet er niet denderend uit. Met name de gezichten van de worstelaars zien er soms uit alsof ze uit een comicbook komen. Het geheel blijft vrij log aanvoelen en de vechters werken niet altijd even fijn mee. Als je een Triple Threat speelt en één worstelaar is bezig met een finisher, dan kun je als derde vechter dit niet onderbreken. Ook al kom je op ze af rennen met een stoel, ze blijven de handeling uitvoeren waar ze mee bezig waren. 

De engine zelf is de laatste jaren al weinig veranderd en het lijkt niet alsof deze flink aangepakt is voor deze versie. Wellicht dat 2K meer tijd nodig heeft en we volgend jaar een mooiere game kunnen verwachten, maar WWE 2k14 blijft er matig uitzien. In een wereld waarin we Beyond, The Last Of Us en Final Fantasy hebben, verwacht ik stiekem betere kwaliteit.