The Rabbit's Apprentice

Uitgever Daedalic is gespecialiseerd in adventures, een genre dat ik zelf al enige tijd als dood beschouwde. Dit blijkt echter bij lange na niet het geval te zijn. Het bedrijf heeft meerdere games in ontwikkeling zoals het al eerder besproken 1954 Alcatraz. The Rabbit's Apprentice is eveneens een gloednieuwe, ouderwetse adventure, maar deze keer een point-and-click-adventure gemaakt door de man achter What makes you tick: Matt Kempke. 

header

Je speelt in de game de 12-jarige Jerry. Het is de laatste dag van de vakantie en zoals altijd is de vakantie weer veel te snel voorbij gegaan. Het is Jerry's grote droom om tovenaar te worden dus als hij een vreemd konijn in een pak ontmoet, Marquis de Hoto, die beweert een tovenaar te zijn en Jerry aanbiedt om van hem zijn protegé te maken, grijpt Jerry deze kans met beide handen aan.

Als beginnend tovenaar komt Jerry samen met het opvallende konijn in verschillende magische omgevingen met vreemde wezens. Eén van deze omgevingen is Mousewood, waarin vele muisachtigen rondwandelen. Deze wereld gaat echter gebukt onder een spreuk van  tovenaar Zaroff. Gaandeweg wordt duidelijk dat het opvallende konijn niet zomaar naar Jerry is gekomen om van hem een tovenaar te maken. Marquis de Hoto heeft duidelijk een dubbele agenda en een geheim dat hij probeert te verbergen. Aan jou de taak om Jerry te helpen om uit te zoeken wat er precies gaande is, en om natuurlijk Zaroff te stoppen.

rabbit

Hoewel de game zeer geschikt is voor ervaren adventure-gamers, is tevens geprobeerd om het spel zo toegankelijk mogelijk te maken voor de onervaren gamers. Dit wil zeggen dat je niet overal in het scherm hoeft te klikken om te kijken of iets wellicht gebruikt kan worden, maar met behulp van een magische munt kan Jerry alles veel beter zien, inclusief de magische wereld. Bruikbare voorwerpen worden uitgelicht waardoor ze opvallen en met één klik kun je er iets mee doen. De hardcore adventure-gamer kan echter prima zonder deze speciale hulp spelen.

In een game waarin de hoofdpersoon leert toveren zijn toverspreuken natuurlijk ook van de partij. Je kunt verschillende spreuken leren in de game, zoals bijvoorbeeld een spreuk waarmee je standbeelden kunt horen fluisteren over wat ze hebben gezien. In de game zul je zowel overdag als 's nachts activiteiten ondernemen om te achterhalen wat Marquis de Soto precies in zijn schild voert. Om dit te achterhalen zul je twaalf tot vijftien uur bezig zijn. In de game kun je daarnaast speelkaarten sparen en daarmee later Mousewood-kwartet spelen.

Hoewel er nog niet heel veel bekend is over de game, is wat ervan getoond werd wel indrukwekkend. Het spel bevat mooie omgevingen, veel verschillende locaties waaronder zelfs de noordpool en het verhaal is mysterieus genoeg om uit te willen zoeken wat er precies aan de hand is in Mousewood en waarom Jerry is uitgekozen als leerling, want toeval is dat zeker niet geweest. Kortom, een game om in de gaten te houden!

rabbit

Het spel verschijnt in november voor de Duitse markt met als titel The Rabbit's apprentice: Im bann der Zahroff. Aan de Engelstalige versie wordt ook al gewerkt en deze zal later verschijnen. Het spel verschijnt exclusief voor pc.