Kinect Rush: Een Disney Pixar Avontuur

header

Het grote voordeel aan Kinect is dat iedereen ermee aan de slag kan, zowel jong als oud en gamer als niet-gamer. Kinect Rush: Een Disney Pixar Avontuur richt zich met name op de jonge gamer met een erg toegankelijke game waarin je mee kunt spelen in één van de vijf beschikbare Pixar-avonturen.

Kinect Rush: Een Disney Pixar Avontuur bevat vijf avonturen die zich afspelen in de werelden van Cars, Toy Story, Up, The Incredibles en Ratatouille. Als je begint aan het spel kun je jezelf laten vertalen naar een figuurtje uit de wereld van de subgame die je wilt gaan spelen. Je kunt bijvoorbeeld een hippe auto worden voor in een Cars-level, of een speelgoedrobot voor in Toy Story-levels. Er wordt vooral gekeken naar de kleding die je aanhebt, die je dan in jouw personage terugziet, maar ook dingen zoals haarstijl kun je aangeven. Echt heel goed lijken de figuurtjes niet, maar ze zijn, dankzij de kleuren van je kleding, vaak nog wel herkenbaar.

Met jouw figuurtjes kun je vervolgens aan de slag in één van de vijf werelden. Deze werelden bevatten verschillende levels maar de basis is overal hetzelfde: zo snel mogelijk met zo veel mogelijk punten de finish bereiken. Hiervoor heb je vaak meerdere mogelijkheden en routes die je kunt pakken. In het Cars-level kruip je in de huid van een raceauto en moet je al sturend iemand in proberen te halen. Je kunt hiervoor de gewone weg aanhouden, maar je kunt ook proberen om door een hek heen te boosten of over schansen te springen en daardoor een stuk af te snijden of extra punten te verzamelen. Voor de Ratatouille-levels geldt daarentegen weer dat het iets meer puzzelen is gecombineerd met platformactie. De extra punten liggen hier verstopt in lastig bereikbare delen van het riool en om daarbij te kunnen zul je bijvoorbeeld via een wip ergens op moeten springen.

Rush1

Kinect Rush zal 'jump in, jump out'-multiplayer bevatten, dus op een willekeurig moment kan er iemand inspringen om ook mee te spelen. In sommige gevallen zul je dan ook samen moeten werken om een level tot een goed einde te brengen, zoals met de eerdergenoemde wip waarmee de ene speler gelanceerd wordt als de andere speler erop springt. Speel je in je eentje dan zal deze rol overgenomen worden door een computergestuurde medespeler.

Conclusie
Kinect Rush: Een Disney Pixar Avontuur
ziet er erg mooi uit en de werelden zijn precies zoals ze ook in de originele films waren. Niet alle Pixar-helden zijn present, Nemo, Wall-E en mier Flip zijn bijvoorbeeld nergens te bekennen, maar er werd gehint dat wanneer deze eerste Pixar-game een succes wordt, de andere figuren waarschijnlijk in een tweede game hun opwachting zullen maken. Voorlopig is het echter eerst afwachten of Kinect Rush: Een Disney Pixar Avontuur een groot verkoopsucces zal gaan worden. De game is herkenbaar en laagdrempelig genoeg om de jonge fans te bekoren, maar of de levels afwisselend en lang genoeg zijn om ook de volwassen liefhebbers over de streep te trekken betwijfel ik. Dit zal echter later deze maand blijken, als Kinect Rush: Een Disney Pixar Avontuur rond 23 maart exclusief voor Xbox 360 Kinect in de winkels ligt.