F1 2010

Header

De formule 1-games waren aan vernieuwing toe en ontwikkelaar Codemasters heeft zijn best gedaan om dit te brengen.

Codemasters' missie was om de F1 serie weer interessant te maken voor spelers, niet meer standaard races rijden maar meer diepgang en mogelijkheden. Met het idee van 'Be the driver, live the life' is Codemasters begonnen en van wat ik gezien heb, is het ze gelukt.

Naast de standaard Grand Prix-modus is er nu ook een soort verhaallijn in het spel geweven. Je begint als nieuwe coureur voor één van de teams en je merkt ook direct dat je net nieuw bent. Buiten je trailer staat er namelijk maar één cameraploeg en die is al niet zo happig om vragen te stellen.

F1


Naarmate je wedstrijden wint en de ladder omhoogklimt zal die ene cameraploeg groter worden en zullen fans je buiten je trailer opwachten. De feedback van hoe goed je bent zal dus niet alleen statistisch zijn maar ook visueel want hoe beter je presteert hoe meer de ontwikkelaar van je auto verdient en hoe eerder er nieuwe verbeteringen doorgevoerd kunnen worden.

Daarnaast zullen andere teams meer interesse in je gaan krijgen als je beter wordt of wat dacht je van mediasponsors? Gelukkig heb je een agent die dit soort dingen voor je regelt en regelmatig met je overlegt over opties en mogelijkheden.

Naast veranderingen buiten het racen zal er ook op de baan veel veranderen. Het weer is volledig verbeterd want het is niet meer simpel nat of droog. Er zijn nu meerdere gradaties en die zullen ook wisselen tijdens het racen want als het lichtelijk geregend heeft, zal de baan een stuk droger zijn na de tiende ronde dan hij was bij de start. Zo was in de presentatie te zien dat je zicht sterk vermindert wanneer je bij regen in de slipstream van je voorganger rijdt. Dit allemaal zul je dus moeten meenemen in je afwegingen omtrent de instellingen van je auto.

Aan de AI van de andere coureurs is ook flink gesleuteld, zo zullen sommige coureurs beter zijn als het regent of als ze op een baan rijden in hun thuisland. Daarnaast zullen ze ook actiever op de racebaan zelf worden.

F1


Het spel zal verschillende multiplayer-modussen hebben en zal ook een schademodel bevatten. Er zal geen Kinect of Move-support komen en ook geen DLC voor het spel, dit komt mogelijk in de 2011-versie maar niet in die van 2010.

Van wat ik heb gezien zal F1 2010 een vernieuwing van het genre zijn en zal er meer mogelijk zijn in het spel behalve racen. Je kunt de auto volledig naar je smaak aanpassen en als je dat niet wilt kies je gewoon voorafgestelde instellingen.
Het spel komt 24 september uit voor de PS3, Xbox 360 en de PC.