Lorenzo wint GP van Oostenrijk na mooie strijd met Marquez

heywoodu

Jorge Lorenzo heeft zondag de Grand Prix van Oostenrijk in de MotoGP gewonnen. Na een bijzonder mooi gevecht schudde de Spaanse Ducati-rijder zijn Honda-rivaal Marc Marquez in de slotfase van zich af, waardoor hij zijn derde zege van het jaar kon pakken.

Polesitter Marquez zag Andrea Dovizioso bij de start langszij komen. Marquez probeerde in de krappe derde bocht terug te slaan, maar zag Lorenzo dan weer onderdoor komen, hoewel hij de leiding een ronde later op dezelfde plek af moest staan aan Marquez.

Na de eerste anderhalve ronde aan schermutselingen lag Marquez zo op kop, voor de Ducati's van Lorenzo en Dovizioso, die werd gevolgd door Cal Crutchlow, de sterk vertrokken Alex Rins, Danilo Petrucci, Tito Rabat, Johann Zarco, Aleix Espargaro en Andrea Iannone.

Voorin gebeurde tien ronden lang verder weinig: Marquez behield de leiding, Lorenzo en Dovizioso volgden op een goede seconde, Crutchlow had op plek vier Petrucci en Rins achter zich aan. Met tien ronden te rijden werd de aanval op Marquez geopend door Lorenzo, maar Marquez sloeg terug.

Dovizioso moest afhaken, maar Lorenzo en Marquez ontbonden hun duivels in de slotfase en gingen flink de strijd met elkaar aan. Daarin bleek Lorenzo de sterkste en hij won de race, voor de Spaanse kampioenschapsleider. Dovizisio eindigde als derde, voor Crutchlow, Petrucci en de vanaf plek veertien vertrokken Valentino Rossi.