Zilver voor judoka Van Dijke op Grand Prix in Budapest

Boris (borisz)

Judoka Sanne van Dijke heeft bij de Grand Prix in Budapest zilver behaald in de klasse tot 70 kilogram. In de finale moest de Nederlandse zaterdag haar meerdere erkennen in de Japanse Saki Niizoe. Van Dijke verloor met ippon.

De Brabantse judoka begon haar wedstrijddag met winst op ippon tegen Elisavet Teltsidou (GRE), Emilie Sook (DEN) en Szabina Gercsak (HUN). In de halve finale scoorde Van Dijke in de laatste seconden waza-ari en verzerkerde daarmee haar plek voor de finale. In de eindstrijd ging het echter mis. 

Frank de Wit (-81 kg) en Sanne Vermeer (-63 kg) grepen in Budapest naast een bronzen medaille. De Wit verloor de partij om de medaille van de Zweed Robin Pacek. Vermeer verloor de partij om haar medaille van Agata Ozdoba-Blach uit Polen. In dezelfde categorie lag Juul Franssen er de eerste ronde uit. In de golden score won de Israëlische Gili Sharir met waza-ari van de Nederlandse.

Sam van ’t Westende en Kenneth Henneveld deden mee in de klasse tot 73 kilogram. Van ’t Westende won zijn eerste wedstrijd in de golden score op straffen van Robert Barwig (GER). Daarna stond de Nederlander tegenover Miklos Ungvari (HUN), die in de golden score met waza-ari te sterk bleek. Henneveld ging in de eerste ronde op ippon onderuit tegen de Portugees Nuno Saraiva.

Zondag is het de beurt aan de zwaargewichten. Guusje Steenhuis, Marhinde Verkerk (-78 kg) en Tessie Savelkouls (+78 kg), Simeon Catharina (-100 kg), Jur Spijkers en Roy Meyer (+100 kg) zullen in actie komen.