Oliveira klopt Marini in fraaie Moto2-strijd

heywoodu

Miguel Oliveira heeft de Grand Prix van Tsjechië in de Moto2 gewonnen. Op het Autodromo Brno was de Portugees in een fraaie strijd, die pas in de laatste bocht beslist werd, te sterk voor Luca Marini.

Polesitter Marini pakte de leiding, maar de halfbroer van Valentino Rossi zag al snel Alex Marquez passeren. Francesco Bagnaia sloot aan op plek drie, gevolgd door Oliveira, Brad Binder en Xavi Vierge. Voor Bo Bendsneyder was het snel klaar: in een van de eerste bochten maakte hij een stevige crash mee met teamgenoot Remy Gardner en Moto3-wereldkampioen Joan Mir, maar ze leken wel alle drie zelf weg te kunnen lopen.

In het eerste deel van de race had Marquez het wat lastig, maar halverwege vocht hij zich toch terug. Vanaf plek drie ging het echter fout: de Spanjaard schoof onderuit en was klaar. Bagnaia nam ondertussen de leiding in handen, voor Sky-teamgenoot Marini en de KTM van Oliveira. Ook Lorenzo Baldassarri kwam naar voren en de Italiaan nam plek twee over van Marini.

Baldassarri had het mes tussen de tanden en met zes ronden te rijden pakte hij zelfs de leiding. Drie ronden voor het einde ontstond een kopgroepje van vier man: Oliveira, Marini, Baldassarri en Bagnaia, terwijl Vierge op een dikke seconde volgde. Marini en Oliveira streden om de leiding in de slotronde en dat was een fraai gevecht.

Uiteindelijk was het nét Oliveira die iets sluwer bleek, waardoor Marini genoegen moest nemen met plek twee op het circuit waar zijn illustere halfbroer 22 jaar geleden zijn eerste zege pakte. Kampioenschapsleider Bagnaia won de strijd om de derde plek van Baldassarri.