Opnieuw hennepteelt in de Biesbosch

Monique Verlind (DJMO)

De Politie Eenheid Rotterdam heeft donderdagochtend in een natuurgebied in de Hoeksche Waard een hennepkwekerij met 650 planten geruimd. Twee personen die op weg waren naar de hennepkwekerij zijn aangehouden. Op woensdag werd er in de Dordtse Biesbosch al een kwekerij met 2000 planten ontdekt.

Tijdens een gezamenlijke surveillance van de politie in de Hoeksche Waard met BOA’s van Staatsbosbeheer en Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, werd met de drone van de Omgevingsdienst boven de Zeehondenplaat gevlogen. Hier waren al eerder hennepkwekerijen aangetroffen.

Er werd toen op drie locaties gezien dat er voorbereidingen waren gedaan voor een hennepkwekerij. In de loop van de afgelopen weken werd met de drone van de Omgevingsdienst nog tweemaal gevlogen om de voortgang op de locaties te bekijken. Ook werd er een onderzoek ingesteld naar de personen achter deze kwekerij.

Typisch zomerprobleem
Hennepkwekerij in de Hoeksche WaardDat hennepkwekerijen in natuurgebieden gevonden worden is niet uniek. “Het is een typisch zomerprobleem”, volgens milieuagent Johan Gouweloos. “Het is de derde keer in vier jaar tijd dat in ditzelfde natuurgebied in de Hoeksche Waard een hennepkwekerij wordt ontdekt." De hennep wordt in april/mei geplant, waarna de kwekers in augustus hopen te oogsten.

Last van droogte
Ook deze hennepkwekers hebben last van het droge zomerweer. Omdat het deze zomer weinig heeft geregend, moesten de planten op een andere manier aan water komen. “We hebben ook slangen en pompen gevonden waarmee de planten besproeid werden."

Opnieuw hennepteelt in de Biesbosch (foto: politie.nl)
Opnieuw hennepteelt in de Biesbosch (foto: politie.nl)