Spieth aan de leiding van The Open, Woods en McIlroy zesde

H.Vviv

Drie Amerikaanse golfers staan aan de leiding na de derde van The Open. Dat zijn titelverdediger Jordan Spieth, Xander Schauffele en Kevin Kisner, die de eerste twee dagen ook al aan de leiding stond.

Spieth begon de derde dag met een fantastische afslag op de eerste hole. De titelverdediger maakte een eagle en de rest van de ronde maakte hij nog een vier birdies. Schauffele en Kisner speelde op de derde dag een degelijke ronde en alle drie staan ze na drie rondes te spelen op -9 voor het toernooi.

Kevin Chappell, een andere Amerikaan, is de eerste achtervolger op -7. De eerste niet Amerikaan is de Italiaan Francesco Molinari op de vijfde plaats met een achterstand van drie slagen op de leiders.

Op de zesde plaats, met vier slagen meer dan de leiders, staan Tiger Woods, Alex Noren, Webb Simpson, Matt Kuchar, Rory McIlroy, Tommy Fleetwood en Zach Johnson. Vooral Woods maakte indruk op de baan van Carnoustie. De Amerikaanse golflegende maakte zes birdies en maakte maar een bogey. Dat was zijn laagste ronde op een majortoernooi sinds 2011. Tien jaar geleden won Tiger zijn 14de en laatste major.

De beste ronde was er voor Justin Rose. De olympische kampioen liep een ronde van 64 slagen en evenaarde daarmee de beste score op Carnoustie bij The Open. Door de uitstekende ronde steeg Rose naar de dertiende plaats op vijf slagen achterstand van de leiders.