Honkballers missen finale Honkbalweek na verlies tegen Taiwan

H.Vviv

De Nederlandse honkballers zijn er niet in geslaagd om de finale te bereiken op de Honkbalweek. In Haarlem verloor het voor een plaats in de finale tegen Japan van Taiwan met 7-5.

In de vierde inning kwamen de Nederlandse honkballers op een 1-0 voorsprong na een honkslag van Gilmer Lampe. In de gelijkmakende slagbeurt sloeg Taiwan echter toe. De Taiwanezen scoorde drie punten en daarmee was de wedstrijd van de Nederlandse werper Rob Cordemans over. Diegomar Markwell was zijn vervanger op de heuvel.

Nederland kwam in de vijfde inning terug tot 3-3, maar in de gelijkmakende slagbeurt sloeg Taiwan opnieuw toe. Markwell, die normaal gesproken de startende werper zou zijn in de finale, kwam in vijfde inning in de problemen. Taiwan wist opnieuw drie runs te scoren waardoor ze uitliepen naar een 6-3 voorsprong. Markwell werd snel van de heuvel gehaald en werd vervanger Loek van Mil.

Oranje gaf niet op en kwamen terug tot 6-5, maar opnieuw in de gelijkmakende slagbeurt was het weer raak voor Taiwan. In de laatste twee innings kwam Nederland niet meer terug in de wedstrijd en liepen ze een finaleplaats mis op de Honkbalweek Haarlem.