Strootman gelooft in Kluivert: "Hij zal belangrijk zijn"

Redactie

Kevin Strootman is blij met de komst van Justin Kluivert bij AS Roma. De middenvelder gaat zijn landgenoot proberen te helpen.

In gesprek met AS Roma TV vertelt Strootman dat het voor nieuwe spelers even wennen is vanwege de Italiaanse taal. "De nieuwe spelers moeten geholpen worden. Zo moet je ook bepaalde instructies van de trainer vertalen, omdat het in het Italiaans nog moeilijk te begrijpen is."

"Kluivert is een speler met veel kwaliteiten en ik weet zeker dat hij belangrijk zal zijn voor ons. Met de aankopen laat de club zien te willen verbeteren, ze stimuleren het team." AS Roma haalde al tien nieuwe spelers binnen, waaronder naast Kluivert ook Javier Pastore, Davide Santon en Bryan Cristante.

Strootman is niet zo bezorgd om het feit dat Juventus zich heeft versterkt met Cristiano Ronaldo. "Hij kan het verschil maken in individuele wedstrijden, maar niet in een hele competitie. Daarin is de hele selectie belangrijk. Zijn komst is belangrijk voor de Serie A, maar het verandert niks aan de titelstrijd."