Halep sneuvelt op Wimbledon, Van Uytvanck stoomt door

heywoodu

Tennisster Alison van Uytvanck blijft verrassend sterk bezig op Wimbledon. De Belgische nummer 47 van de wereld stuurde titelverdedigster Garbiñe Muguruza al naar huis en zaterdag moest de als 28e geplaatste Estse Anett Kontaveit zich na vijf kwartier gewonnen geven: 6-2, 6-3.

Van Uytvanck, die op Roland Garros in 2015 haar enige kwartfinale op een Grand Slam haalde, speelt in de achtste finales tegen Daria Kasatkina. De Russische nummer veertien van de plaatsingslijst klopte de Australische Ashleigh Barty (17): 7-5, 6-3.

Jelena Ostapenko (12) had weinig moeite met de Russische Vitalia Diatchenko. Na een uurtje kon de Letse weer terug naar de kleedkamers om zich voor te bereiden op de volgende wedstrijd: 6-0, 6-4.

Update 16.30 uur
De nummer één van de wereld ligt eruit. De Roemeense Simona Halep begon nog prima tegen Hsieh Su-Wei uit Taiwan en won de eerste set na vijf achtereenvolgende breaks in de eerste vijf games. In set twee gaf Halep het echter uit handen en in het derde bedrijf maakte Hsieh de stunt op het tweede matchpoint compleet: 3-6, 6-4, 7-5.

Voor de als 27e geplaatste Carla Suarez-Navarro viel eveneens het doek. De Spaanse ging onderuit tegen de Zwitserse Belinda Bencic: 6-1, 7-6 (3). 

Update 16.50 uur
Van Uytvanck's landgenote Elise Mertens kan wel inpakken. De als vijftiende geplaatste Belgische was vooraf de voornaamste hoop van onze zuiderburen, maar in de derde ronde ging het fout: de Slowaakse Dominika Cibulkova was met 6-2, 6-2 veel te sterk.

Update 19.15 uur
Angelique Kerber (11), de verliezend finaliste van 2016, is weer een ronde verder. De Duitse had weinig moeite met Naomi Osaka (18), die na een uurtje kon gaan douchen: 6-2, 6-4. Aliaksandra Sasnovich uit Wit-Rusland zorgde voor een kleine verrassing: de mondiale nummer vijftig klopte de als 26e geplaatste Australische Daria Gavrilova met 6-3, 6-1 en staat voor het eerst in de achtste finales van een Grand Slam.