S Williams verder op Wimbledon, Bertens tegen Pliskova

heywoodu

Tennisster Evgeniya Rodina heeft op Wimbledon voor een knappe verrassing gezorgd. De Russische nummer 120 van de wereld plaatste zich voor de achtste finales - de eerste keer dat ze dat op een Grand Slam doet - door de als tiende geplaatste Madison Keys te verslaan.

Rodina begon sterk en pakte de eerste set, waarna ze in set twee een 4-0 voorsprong nam. Toch vocht Keys zich terug tegen de zeer vermoeid ogende Rodina, maar in de derde set was de Russische dan alsnog de beste na een vroege break: 7-5, 5-7, 6-4.

Donna Vekic schopte het eveneens voor het eerst tot de laatste zestien op een Grand Slam. De mondiale nummer 55 rekende zonder al te grote problemen af met de Belgische Yanina Wickmayer: 7-6 (2), 6-1.

Ekaterina Makarova, die eerder nog verrassend Caroline Wozniacki uitschakelde, trok zich weinig aan van de woorden van de Deense, die zei dat Makarova niet ver zou komen. De Russische begon wat stroef tegen Lucie Safarova, maar stuurde de Tsjechische daarna naar huis: 4-6, 6-4, 6-1.

Na Wimbledon 2012 en de US Open 2013 plaatste Camila Giorgi zich voor de derde keer voor de achtste finales op een Grand Slam. De Tsjechische Katerina Siniakova moest er na bijna drie uur aan geloven tegen de nummer 52 van de wereld: 3-6, 7-6 (6), 6-2.

Update 18.55 uur
Serena Williams heeft zich met een beetje moeite voor de achtste finales geplaatst. De van een zwangerschap terugkerende Amerikaanse, als 25e geplaatst, stuurde de Française Kristina Mladenovic met 7-5, 7-6 (2) naar huis.

Julia Görges (13) had een flinke kluif aan Barbora Strycova (23), maar na bijna drie uur wist de Duitse het duel dan toch naar zich toe te trekken in een slopende derde set: 7-6 (3), 3-6, 10-8.

Update 23.04 uur
De als zevende geplaatste Tsjechische Karolina Pliskova is de tegenstandster van Kiki Bertens in de achtste finales. Pliskova kwam moeizaam op gang, maar was daarna wel beduidend sterker dan Mihaela Buzarnescu: 3-6, 7-6 (3), 6-1.