Pella stunt tegen Cilic na onderbroken Wimbledon-wedstrijd

heywoodu

Tennisser Guido Pella heeft op Wimbledon voor een daverende sensatie gezorgd. De Argentijnse nummer 82 van de wereld stuurde de als derde geplaatste Marin Cilic naar huis, de verliezend finalist van vorig jaar.

De Kroaat Cilic begon woensdag probleemloos aan de partij en won de eerste twee sets vrij makkelijk. Halverwege set drie werd het duel wegens de invallende duisternis en de regen gestaakt, waarna Cilic ogenschijnlijk niet al te lekker heeft geslapen.

Donderdag stapten de heren namelijk weer de baan op en Pella draaide het volledig om. Hij won set drie door de eerste drie games van de dag te pakken, trok de stand gelijk via de tiebreak in set vier en maakte het na een spannende vijfde set op zijn vierde matchpoint af: 3-6, 1-6, 6-4, 7-6 (3), 7-5.

Rafael Nadal had het wat minder moeilijk. Mikhail Kukushkin bood voor zover dat mogelijk was wel een beetje partij, maar de wereldranglijstaanvoerder was een maat te groot: 6-4, 6-3, 6-4. Ook Novak Djokovic had het niet moeilijk. De door blessures weggezakte Servische oud-kampioen zette de Argentijn Horacio Zeballos relatief simpel opzij: 6-1, 6-2, 6-3.

Voor de ver weggezakte Stan Wawrinka viel na zijn fraaie zege op Grigor Dimitrov in de eerste ronde dan toch al snel het doek. De Italiaan Thomas Fabbiano had bijna drie uur nodig om de Zwitser in drie sets naar huis te sturen: 7-6 (7), 6-3, 7-6 (6). John Isner (9) staat wel in de derde ronde. De Amerikaan won zijn woensdag onderbroken partij tegen de Belg Ruben Bemelmans na bijna vier uur: 6-1, 6-1, 6-7 (6), 6-7 (3), 7-5.

Update 20.00 uur
Het 19-jarige toptalent Alex de Minaur staat in de derde ronde. De jonge Australiër rekende in vier sets af met Pierre-Hugues Herbert uit Frankrijk. Ook de jonge Griek Stefanos Tsitsipas, als 31e geplaatst, is door, nadat hij de Amerikaan Jared Donaldson klopte in een vijfsetter.

Philipp Kohlschreiber (25) speelde een tiebreakduel tegen Gilles Müller, waarin de Luxemburger het onderspit dolf tegen de Duitser: 7-6 (6), 7-6 (4), 7-6 (3). Kevin Anderson (8) uit Zuid-Afrika stuurde Andreas Seppi in vier sets naar huis, terwijl Benoit Paire verrassend te sterk was voor de als 25e geplaatste jonge Canadees Denis Shapovalov: 0-6, 6-2, 6-4, 7-6 (3).

Jiri Vesely (ATP-93) zorgde voor een verrassing door de Argentijn Diego Schwartzman (14) met 6-3, 6-4, 7-6 (3) te kloppen, Ernests Gulbis schakelde Damir Dzumhur (27) in vijf sets uit. De Japanner Kei Nishikori (24) was te sterk voor Bernard Tomic.

Juan Martin Del Potro, als vijfde geplaatst, had het niet moeilijk: de Argentijn was een maat te groot voor Feliciano Lopez en klopte hem met 6-4, 6-1, 6-2. Kyle Edmund (21) hield de Britse hoop levend door de Amerikaan Bradley Klahn met onder meer een 'perfecte tiebreak' te verslaan: 6-4, 7-6 (0), 6-2.

Fabio Fognini, als negentiende geplaatst, rekende in een Italiaans onderonsje af met Simone Bolelli: 6-3, 6-4, 6-1.