Wozniacki sneuvelt op Wimbledon, Serena Williams stoomt door

heywoodu

Tennisster Madison Keys heeft op Wimbledon de derde ronde bereikt. De als tiende geplaatste Amerikaanse stond tegenover Luksika Kumkhum en stuurde de Thaise in twee sets naar huis: 6-4, 6-3.

Ook Donna Vekic is een ronde verder. De Kroatische nummer 55 van de wereld stuntte in de eerste ronde door Sloane Stephens te verslaan en was woensdag de Zweedse Rebecca Peterson in anderhalf uur de baas: 7-5, 6-4. Na vijf pogingen is het de eerste keer dat Vekic in de derde ronde staat in Londen.

Update 15.25 uur
Ook Karolina Pliskova staat in de volgende ronde. De als zevende geplaatste Tsjechische moest het opnemen tegen Viktoria Azarenka, de door een slepende voogdijzaak ver weggezakte voormalig nummer één van de wereld. De Wit-Russische was niet tegen Pliskova opgewassen en verloor met 6-3, 6-3.

Update 17.45 uur
Venus Williams (9) begon tegen Alexandra Dulgheru (WTA-141) niet al te best, maar de Amerikaanse kwam na de eerste set op stoom. Dulgheru spartelde vrijwel in elke game tegen, maar wist er na de eerste set nog maar één te winnen: 4-6, 6-1, 6-0.

De verliezend finaliste van 2012, Agnieszka Radwanska, mag de koffers pakken. De als 32e geplaatste Poolse was niet opgewassen tegen de Tsjechische Lucie Safarova: 7-5, 6-4.

Update 20.12 uur
Wimbledon 2018 lijkt een behoorlijk pijnlijke te worden voor de geplaatste spelers, want ook woensdag was het weer raak: Caroline Wozniacki, de nummer twee van de wereld, ligt eruit. De Deense verloor set één tegen de Russische Ekaterina Makarova (WTA-35), maar leek zich daarna hersteld te hebben.

Dat was echter slechts bedrog, want Makarova kwam in set drie op 5-1. Ze liet vier matchpoints liggen, liet Wozniacki terugkomen en verzilverde ook het vijfde matchpoint niet, maar op nummer zes was het raak: 6-4, 1-6, 7-5.

Serena Williams had het beduidend minder moeilijk. De Amerikaanse veelvoudig Grand Slam-winnares speelde tegen Viktoriya Tomova uit Bulgarije en die stuurde ze in een klein uur naar huis: 6-1, 6-4. Julia Görges (13) won ondertussen met 6-2, 3-6, 6-2 van de Wit-Russische Vera Lapko.