Engeland verslaat Panama met 6-1

Redactie

Engeland heeft zich zondagmiddag kinderlijk eenvoudig geplaatst voor de achtste finales op het WK. The Three Lions waren met 6-1 te sterk voor Panama.

Engeland had geen kind aan Panama, maar de eerste kans viel er te noteren voor Panama. Anibal Godoy werd vrijgespeeld voor het doel van Jordan Pickford, maar de middenvelder raakte de bal volledig verkeerd. Na acht minuten spelen brak Engeland toch de ban. John Stones stond volledig vrij bij na een hoekschop en kopte feilloos raak: 1-0. Halverwege de eerste helft hielp Panama de Engelsen in het zadel. Na een overtreding van Jesse Lingard mocht Harry Kane aanleggen voor een strafschop en de spits schoot geweldig raak.

In de negen minuten voor rust zouden er nog drie doelpunten volgen. Lingard kreeg de bal door Raheem Sterling aangespeeld op de rand van het strafschopgebied en de middenvelder krulde uitstekend raak: 3-0. Een ingestudeerde vrije trap stond aan de basis van de vierde treffer. Kane kopte de bal naar Sterling, die zijn inzet gestopt zag worden door Jaime Penedo, en Stones kopte de rebound alsnog raak. Kane tekende vanaf de strafschopstip voor de 5-0 ruststand aan. Stones en Kane werden vastgehouden bij een strafschop en Kane schoot wederom overtuigend raak.

Engeland nam in de tweede helft gas terug, maar de honger was nog niet helemaal gestild. In de 62ste minuut voltooide Kane zijn hattrick. De 24-jarige spits veranderde een schot van Ruben Loftus-Cheek van richting en plofte in het doel. Kane is nu met vijf doelpunten na twee wedstrijden topscorer op het WK.

Een kwartier voor tijd gaf Panama de Engelsen een waarschuwing dat het graag nog een doelpunt wilde maken. Roman Torres werkte de bal van dichtbij net naast uit een corner. De eretreffer, en de eerste treffer ooit van het land op het WK, volgde twaalf minuten voor tijd alsnog, Felipe Baloy schoot raak uit een vrije trap: 6-1. Komende donderdag gaan België en Engeland in een onderling duel uitmaken wie er als eerste gaat eindigen in Groep G.

Engeland met 6-1 langs Panama. (PRO SHOTS/Action Images)
Engeland met 6-1 langs Panama. (PRO SHOTS/Action Images)