Egypte mag hopen: "Salah kan starten in tweede groepsduel"

Redactie

Egypte kan tijdens het tweede groepsduel in poule A beschikken over sterspeler Mohamed Salah. Hij is volgens zijn zaakwaarnemer volledig fit.

Alle Egyptenaren op de tribune juichten luidkeels als hun ster in beeld kwam in de eerste wedstrijd tegen Uruguay (0-1). Ze schreeuwden en smeekten om de veelscorende vleugelspeler, maar Salah mocht de reservebank niet verlaten. De aanvaller van Liverpool was nog niet voldoende hersteld van een schouderblessure die hij opliep in de finale van de Champions League.

Hun grote held vocht ruim drie weken om zijn rentree te kunnen maken. Achter Uruguay wordt Egypte gezien als voornaamste kandidaat om door te gaan naar de volgende ronde. Daarom wenste bondscoach Hector Cuper geen onnodig risico met hem te nemen. Voor de wedstrijden tegen Rusland en Saoedi-Arabië ligt het vermoedelijk anders, dus komt de update van Ramy Abbass Issa als geroepen.

Hij heeft via Twitter laten weten dat de aanvaller dinsdagavond vanaf de eerste minuut mee kan doen tegen Rusland. De gastheer van het WK won het eerste duel tegen Saoedi-Arabië met 5-0. Egypte bleef met lege handen achter door een treffer in de 89e minuut. Of dat met Salah in de gelederen anders was geweest, durfde Cuper na afloop niet te zeggen. "Hij heeft in het verleden echter veel bijgedragen aan het team en zal dat in de volgende wedstrijden weer doen."