Dolberg over WK-deelname: "Het besef begint te komen"

Redactie

Kasper Dolberg kon het amper geloven toen hij hoorde dat hij een plek heeft gekregen in de definitieve WK-selectie van Denemarken.

De jonge spits kende mede door blessureleed een teleurstellend seizoen bij Ajax, maar toch mag hij mee naar Rusland. "Het was moeilijk te bevatten. In de paar uur na de bekendmaking was ik een beetje in de war. Het besef begint nu langzaam in te dalen", zegt Dolberg tegen BT. "Ik had het niet durven hopen, maar het is heel cool."

Dolberg was in Amsterdam zijn basisplek al vroeg in het seizoen kwijtgeraakt aan Klaas Jan Huntelaar toen hij in december ook nog eens geblesseerd raakte. "Dat kwam aan als een extra trap in mijn noten. Het was een zwaar seizoen, maar dat is misschien wel goed. Ik heb liever nu een dergelijk seizoen dan over vijf jaar."

Bondscoach Åge Hareide liet al weten dat Dolberg heel gretig oogt en dat hij minder vermoeid is dan veel van zijn teamgenoten. Door de afwezigheid van Nicklas Bendtner lijkt de Ajax-speler met Nicolai Jörgensen om een basisplek te vechten. In de oefenwedstrijd tegen Mexico (2-0 winst) verving Dolberg de Feyenoord-spits halverwege de wedstrijd.