Cascadia is nieuwe Fallout 4 total conversion mod

Wouter (2dope)

Er is een indrukwekkende trailer verschenen van Cascadia, een total conversion mod voor Fallout 4. Cascadia neemt de speler mee naar een post-apocalyptisch Seattle, Washington, waar een enorm uitgestrekte, bosrijke omgeving te verkennen is.

Cascadia is een standalone verhaalmodus voor Fallout 4 waarin er extra veel aandacht lijkt te zijn voor natuurlijke omgevingen. Grofweg 80 vierkante kilometer aan zeer gevarieerde en gedetailleerde omgevingen zijn uit de grond gestampt om voor de speler te verkennen. De mod speelt zich af enkele tientallen jaren na de base game, en de natuur is inmiddels weer aan de herstellende hand en floreert her en der zelfs. "We wilden een wereld maken waarin subtiele signalen te zien zijn dat de natuur weer herstellende is en waar je even kunt vergeten wat er zich heeft voorgedaan in de nucleaire oorlog, terwijl het typische post-apocalyptische tintje gewaarborgd blijft", zo legt één van de makers uit.

De plannen van het ontwikkelteam zijn ambitieus. Zo hebben ze niet alleen een compleet nieuwe 'wereld' ontworpen maar willen ze met de mod tegelijkertijd een aantal belangrijke tekortkomingen van Fallout 4 aanpakken. Zo willen ze het veel bekritiseerde dialoogsysteem meteen op de schop nemen en zijn ze van plan om het SPECIAL-combatsysteem te tweaken. Misschien zijn we wel wat té ambitieus, maar uit de trailer lijkt toch wel een beeld te ontstaan dat ze goed op weg zijn. Een releasedatum hebben we echter nog niet, en dat zal ook nog wel even duren.