Nerveuze Mousasi kan in Londen MMA-geschiedenis schrijven

Floris_Stempel

Vrijdagavond gaat de Nederlandse MMA-vechter Gegard Mousasi het gevecht aan tegen de gevreesde Bellatorkampioen in het middengewicht, Rafael Carvalho. In de SSE Arena in de Britse hoofdstad kan Mousasi geschiedenis schrijven door als enige vechter kampioen te zijn geweest bij drie grote MMA-organisaties, namelijk Dream, Strikeforce en Bellator.


Mousasi over Bellator 200 (Bron: Youtube)

De ervaren Mousasi heeft inmiddels meer dan vijftig professionele gevechten achter de rug, maar de zenuwen voor vrijdag zijn al een tijdje aanwezig. "Ik ben nerveuzer dan anders", aldus de in Iran geboren Dreamcatcher. "Vooral met mijn moeizame winst in mijn vorige partij in het achterhoofd hebbende. Maar ik weet dat zodra de deur van de octagon op slot gaat, dat dan alles automatisch gaat. Dus ik maak me geen zorgen."

Mousasi's vorige gevecht tegen Alexander Shlemenko werd erg moeizaam gewonnen, voornamelijk doordat Mousasi al vroeg in de partij een gebroken oogkas opliep en weinig tot niets door dat geblesseerde oog kon zien. De ronde-arts liet de Nederlander doorgaan, maar Mousasi leek alle drie de ronden niet in zijn ritme te komen. Gelukkig dachten de juryleden daar anders over en gunden allen hem de, enigszins controversiële, overwinning.

Over het mogelijk verloop van zijn gevecht tegen Carvalho is Mousasi beduidend positiever. "Hij schijnt problemen te hebben met het op gewicht komen, omdat hij zo groot is voor de gewichtsklasse waarin hij wil vechten. Ik geloof niet dat kracht een rol zal spelen in dit gevecht, maar snelheid des te meer en dat is in mijn voordeel. Ik voel mijzelf de betere vechter."

Costello van Steenis
De tweede Nederlander die zijn kunnen in de octagon zal laten zien is het jonge talent Van Steenis. Het gevecht van The Spaniard tegen de Engelsman en Bellatordebutant Kevin Fryer is zijn tweede optreden onder de vlag van Bellator. Zijn eerste gevecht was van korte duur, toen Van Steenis al in de eerste ronde zijn tegenstander Steve Skrzat knock-out wist te slaan.


Van Steenis over Bellator 200 (Bron: Youtube)

Alhoewel Van Steenis, na geboren te zijn in Nederland in Spanje is opgegroeid, dankt hij zijn bijnaam niet door de connectie met het land waar zijn carrière ooit begon. "Nou, misschien toch wel een beetje daardoor, maar voornamelijk doordat ik mijn eerste amateurgevecht won door een front-kick en blijkbaar leek ik op The Spaniard uit de film 300. Mijn trainer zei toen, 'gast, dat is iets wat die Spartaan zou doen, diegene die ze The Spaniard noemen. Dus vanaf nu noem ik je The Spaniard.'"

De 25-jarige protegé van Mousasi is trots op zijn samenwerking met de MMA-veteraan. "Voor mij is Gegard Mousasi een legende en ik voel me echt gezegend dat ik bij hem kan trainen." Beide vechters lijken de rust zelve in de octagon. "Ik ben niet zoals Conor McGregor, altijd maar meteen een grote mond opzetten. Maar als iemand een grote bek tegen mij heeft, dan schroom ik niet om terug te blaffen. Zo ben ik dan ook wel weer."

Volledig programma Bellator 200:
Rafael Carvalho (c) vs. Gegard Mousasi
Michael Page vs. David Rickels
Aaron Chalmers vs. Ash Griffiths
Phil Davis vs. Linton Vassell
Anastasia Yankova vs. Kate Jackson

Bellator 200 Undercard:
Anatoly Tokov vs. Vladimir Filipovic
Daniel Crawford vs. Pedro Carvalho
Ryan Scope vs. Martyn Harris
Mike Shipman vs. Carl Noon
Charlie Ward vs. Louis King
Jeremy Petley vs. Saul Rogers
Kevin Fryer vs. Costello Van Steenis
Charlie Leary vs. Tom Green
Kent Kauppinen vs. Walter Gahadza
Jahreau Shephard vs. Marcin Zywica
Chad Griffiths vs. Tom Mearns
Amir Albazi vs. Iurie Bejenari