Mount mag meetrainen met WK-selectie Engeland

Redactie

De goede vorm van Mason Mount is niet onopgemerkt gebleven in zijn geboorteland. Goal heeft gehoord dat hij mag meetrainen met de Engelse WK-selectie.

De van Chelsea gehuurde middenvelder etaleerde dit seizoen zijn grote klasse bij Vitesse. Met veertien goals en elf assists was hij een ware uitblinker bij de ploeg die nog in de race is voor het laatste ticket in de Europa League. Als de Arnhemmers zaterdagavond in staat zijn om een 3-2 voorsprong te verdedigen in Utrecht, verzekeren ze zich van een startbewijs.

Dat moet overigens wel zonder Mount, die een schorsing moet uitzitten. Vitesse wil volgend seizoen graag door met de negentienjarige jeugdinternational, maar dat lijkt uitgesloten. De directie van Chelsea moet nog een beslissing over hem nemen en de verwachting is dat ze opteren voor een huurperiode in een grotere competitie. Dat zou ook een teleurstelling zijn voor Ajax, Feyenoord en PSV, die hem ook graag zouden huren.

Als beloning mag hij nu dus een week trainen met de Engelse WK-selectie, zo heeft Goal begrepen. Bondscoach Gareth Southgate had talloze youngsters kunnen noemen, maar koos hem deze week als voorbeeld toen hij het over getalenteerde jeugdspelers had. "We zijn natuurlijk op de hoogte van deze jonge talenten. Sessegnon, Sancho, Foden, Mount. Er komen een paar superjonge spelers doorheen", zei hij op een persconferentie.

Een plekje in de WK-selectie kwam, gezien de moordende concurrentie, nog wat te vroeg, maar dat moment gaat er ongetwijfeld ooit komen voor de uitblinkende Engelsman. De trainingsstage wordt komende week afgewerkt.