NHL: Lightning slaat terug in Washington

heywoodu

De ijshockeyers van de Tampa Bay Lightning zijn weer helemaal terug in de strijd om de Eastern Conference in de NHL. Na twee nederlagen tegen de Washington Capitals in Tampa Bay won de ploeg uit Florida in Washington juist beide wedstrijden, waardoor het na donderdag 2-2 staat in de best-of-7-serie.

Dmitri Orlov zette de Capital One Arena na een paar minuten nog in vuur en vlam met de 1-0, maar krap een minuut later bekroonde Brayden Point een fraaie Lightning-aanval door de gelijkmaker in het doel te werken. Niet veel later was het de beurt aan Steven Stamkos, die zo na de eerste drie wedstrijden ook in wedstrijd vier van de oostelijke finale tot scoren kwam: 1-2.

Evgeny Kuznetsov zette de Capitals in de tweede periode langszij, maar na een lekkere pass van Ondrej Palat was het Alexander Killorn die de Lightning op fraaie wijze weer op voorsprong zette: 2-3. De Capitals probeerden nog van alles, maar vooral Lightning-goalie Andrei Vasilevskiy lag in de weg, waarna rookie Anthony Cirelli met één seconde op de klok in het lege Capitals-doel schoot: 2-4.

Zondag gaat de serie verder in Tampa Bay, dinsdag volgt wedstrijd zes in Washington en twee dagen later wordt de eventuele zevende wedstrijd in Tampa Bay gespeeld.

Capitals - Lightning, game 4 (Bron: YouTube)