Bijna hele bestuur 50PLUS stapt op in crisis

Redactie

Zeven van de acht leden van het hoofdbestuur van 50PLUS zijn maandagavond opgestapt. Secretaris Hylke ten Cate blijft vooralsnog als enige bestuurslid over.

De bestuurscrisis begon toen Marianne Fennema rond 20.00 in felle bewoordingen liet weten het niet eens te zijn met de bestuursstijl en werkwijze van het bestuur onder leiding van voorzitter Jan Zoetelief, zegt een woordvoerder van het bestuur. Na haar mail volgden de andere bestuursleden met hun ontslagbrieven.

Voorzitter Jan Zoetelief voelde zich genoodzaakt om eveneens zijn taken neer te leggen, vanwege het terugtreden van de andere leden "zo vlak voor de Algemene Vergadering". Op 26 mei moet op die vergadering een nieuw bestuur gekozen worden.

De fracties van 50PLUS in de Eerste en Tweede Kamer keerden zich in april ook al tegen Zoetelief. Volgens politiek leider Henk Krol is het hem te verwijten dat het ledenaantal van de partij daalt. De fracties schaarden zich daarom bij de komende bestuursverkiezing achter voormalig VVD'er Geert Dales als voorzitter.

Volgens de 50PLUS-woordvoerder blijft Jan Zoetelief op 26 mei verkiesbaar.

Bijna hele bestuur 50PLUS stapt op in crisis
Bijna hele bestuur 50PLUS stapt op in crisis (Foto: ANP)