Utrecht pikt eerste versterking op bij AZ

Redactie

FC Utrecht heeft Joris van Overeem aangekondigd als eerste versterking voor komend seizoen. De middenvelder komt over van AZ en tekent voor vier jaar.

De 23-jarige middenvelder brak in Alkmaar door als jeugdspeler en heeft inmiddels 117 wedstrijden op zijn naam staan. Daarin kwam de jeugdinternational tot veertien treffers, maar een vaste basisplaats zat er door stevige concurrentie niet in. Bij Utrecht hoopt hij die speelminuten wel te maken, geeft hij aan op de clubsite. "Het laatste seizoen heb ik te weinig gespeeld", aldus Van Overeem.

"We zien Joris als een direct versterking voor het middenveld van onze ploeg", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. "We halen iemand in huis die op meerdere posities uit de voeten kan. Het is een moderne middenvelder met veel voetballend vermogen en dynamiek in zijn spel", somt de beleidsvoerder op. "Hij heeft een aanvallende mindset, kan goals maken en teamgenoten in scoringspositie brengen. We geloven in zijn kwaliteiten, drive en potentie."

Van Overeem geeft aan dat hij hoopt in Utrecht een volgende stap te maken. "Ik ben er helemaal klaar voor en ben ervan overtuigd dat we echt een mooi seizoen gaan draaien", aldus de 23-jarige. Hij weet dat zijn nieuwe werkgever nog actief is in de playoffs voor Europees voetbal en hoopt uiteraard op een overwinning. "De aanhang is echt een twaalfde man. Ik ga er vanuit dat ze winnen. Ik kijk erg uit naar de Europese toer."

Tegenover de komst van Van Overeem staat het vertrek van Zakaria Labyad. Hij stapt over naar Ajax, zo werd maandagmiddag bekend. Eerder dit jaar was al aangekondigd dat Yassin Ayoub de overstap maakt naar Feyenoord, waardoor er vermoedelijk nog wel meer middenvelders aangetrokken moeten worden door de Domstedelingen.