Snelheidsduivel knalt tegen boom

Monique Verlind (DJMO)

Een 26-jarige Middelburger is vrijdag 11 mei 2018 omstreeks 20.20 uur gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Leliëndaalseweg. Hij reed met zijn auto tegen een boom. Hij werd op dat moment vanwege zijn hoge snelheid achtervolgd door een politieauto. Het kenteken van het voertuig waarin hij reed was geschorst en de APK-keuring was niet meer geldig. Ook was de wagen niet verzekerd.

Twee geüniformeerde agenten reden vrijdagavond in een onopvallende auto over de Wilgenhoekweg in Serooskerke. Ze zagen een blauwkleurige auto met hoge snelheid richting Sint Laurens rijden. Ze besloten het voertuig te volgen om een snelheidsmeting te doen. Ze zagen dat de auto buiten de bebouwde kom met snelheiden van circa 140 km uur reed en in Sint Laurens op een gedeelte waar 30 is toegestaan, circa 75 kilometer per uur haalde.

Ze zagen dat hij op de Laan der Verenigde Naties de rotonde in zijn geheel nam en hen passeerde. Ze raakten hem even uit beeld en zagen hierna dat hij op de Leliendaalseweg tegen een boom was gereden. De agenten spraken de bestuurder aan die nog in het voertuig zat. Hij had een bebloed hoofd, ondanks tegenwerpingen van de agenten stapte hij zelf uit de auto. Hij werd daarna in afwachting van de ambulancedienst gestabiliseerd. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Niet verzekerd en geen APK
Het voertuig bleek niet te zijn verzekerd. De APK-keuring was verlopen en het kenteken was door de Rijksdienst Wegverkeer op 22 maart 2018 geschorst. Er is door de GGD arts bloed afgenomen dat getest wordt op alcohol en drugs. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.